Sinds ik vitaliteits-, burn out- en stress coach in Waalwijk ben, vind je mij geregeld in Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Het is daar zo ontzettend mooi, dat het elke dag weer voelt als thuiskomen. Tijdens de coachingssessies zie ik samen met mijn klanten eekhoorns of herten wegschieten, ruiken we de geur van takken en voelen we het zand van de duinen soms tegen ons gezicht aanwaaien. Het is echt een perfecte plek om je hoofd te legen, om tot rust te komen en ruimte te maken voor een nieuwe manier van denken. 

Ontspannen wandelen in de natuur

Eén van de redenen waarom veel mensen niet naar een psycholoog of coach willen, is omdat ze het spannend vinden om over hun gevoelens te praten. Opgesloten zitten in een hokje met iemand die je niet kent, die je aan moet kijken als je dingen vertelt waar je je voor schaamt is ook spannend. Dat vond ik zelf ook lastig in de tijd dat ik hulp nodig had toen ik overspannen was.  Daarom ga ik tijdens mijn coachingssessies geregeld naar buiten. De natuur in. Lekker samen wandelen. Tijdens het wandelen hoeven we elkaar niet aan te kijken, en kunnen we soms ook stil zijn. En wat ik merk bij iedereen met wie ik wandel: na 20 minuten flink doorstappen komt iedereen in een andere modus. Dat is de tijd die nodig is om het cortisolniveau te doen dalen. Cortisol is het hormoon dat vrijkomt als er sprake is van stress. Door te bewegen en op te laden in de natuur, stijgt aan het einde van de dag ook je melatonine-niveau. Daardoor slaap je beter. Slapen en bewegen zijn echt key voor een meer ontspannen modus. Het eerste waar we samen aan werken is ontspanning. Want vanuit een ontspannen houding krijg je de kracht om stappen te zetten in je zelfontwikkeling en daadwerkelijk aan de slag te gaan met je burn-out en vitaliteit.

stress coach

Coaching: niet zweverig maar juist heel praktisch

Veel mensen die starten met stress coaching zijn bang dat de sessies erg zweverig zijn. Dat is niet waar. De sessies zijn juist heel erg op het nu gericht, praktisch van aanpak. Door jou de juiste vragen te stellen, kom je zelf met de antwoorden die jij nodig hebt om jouw gedrag te veranderen. Ik sta als begeleider naast je, maar jij brengt zelf de verandering teweeg die je nodig hebt om van punt A naar B te komen. Aan het begin van de coachingssessies bepalen we een beginpunt, daar waar jij graag zou willen staan. En dan starten we samen de wandeling, jouw ontwikkelreis. En dat is een prachtige reis, waarin je jezelf beter gaat leren ontdekken en kennen. Tijdens de boswandelingen ga je niet alleen nadenken over jezelf, maar ook vooral veel voelen en ervaren wat je zelf belangrijk vindt. Daarin werk ik samen met voorbeelden uit de natuur. Hoe ik dat doe ga ik nu niet verklappen natuurlijk. Maar wat ik wil zeggen is: vaak kunnen we lang over iets piekeren, maar de natuur nodigt je vooral ook uit om te voelen en dingen te ervaren.

wandelcoaching

Daarom woon en werk ik als stress coach in Waalwijk

Als vitaliteits-, burn out- en stress coach in Waalwijk ben ik geregeld in de natuur te vinden. Vroeger zat ik alle dagen op kantoor, en daarom geniet ik extra van mijn werk als (wandel) coach. In 2012 verruilde ik samen met mijn man Joost en mijn 3 kids ons stadse leven in hartje Tilburg voor een meer landelijke woonplek. We gunnen onze kinderen de rust en de ruimte van de natuur. Zelf heb ik als kind ook erg genoten van de natuur, toen ik nog in Breda, Sprang-Capelle en later ook in Drunen, Kaatsheuvel en Tilburg woonde. Gelukkig zijn er nu in Waalwijk ook genoeg voorzieningen zoals een meer directe busverbinding. Ook heb ik hier erg leuke winkels en restaurants ontdekt. En mijn vader en zusje wonen hier ook in de buurt, dat is voor mij ook heel fijn. De Loonse en Drunense duinen zijn zowel qua werk als privé het grootste voordeel van hier wonen. Vanaf de Galgenwiel loop je een prachtig stukje bos binnen genaamd Plantloon. Dit deel van het natuurpark bestaat uit bos en weilanden met koeien. Onze kinderen genieten ook erg van de speeltuin midden in de bossen, het hertenkamp, de kinderboerderij en op zonnige dagen de zwemvijver. In een klein gebied heb je echt alles, voor mij voelt het als thuiskomen als ik hier ben.

burn-out coach in waalwijk

 

Ga je mee samen wandelen in de Loonse en Drunense duinen?

Ben je op zoek naar een vitaliteits-, burn out- of stress coach in Waalwijk of omgeving? Ik coach mensen die werkelijk overal vandaan komen: Tilburg, Den Bosch, Drunen, Breda en zelfs iemand in Spanje. Twijfel je nog, omdat je niet zeker weet of we een klik hebben? Neem dan gerust contact met mij op. Dan plannen we een oriënterend wandelgesprek in, in de bossen. Tijdens dit gesprek doe ik een intake, zodat we de doelen scherp kunnen stellen. En belangrijker: dan kunnen we samen inschatten of we een klik hebben. Of ik de juiste persoon ben om jou verder te helpen, of jij daar vertrouwen in hebt.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

  • Neem contact met mij als stress coach op voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier in, of stuur mij een mailtje via linda@lindahoogendoorn.nl met als onderwerp ´Intake boswandeling´. Appen, sms´en of bellen kan ook, mijn nummer is 06 29 58 10 81. Nog sneller is het om een afspraak in mijn agenda te boeken: www.calendly.com/lindahoogendoorn.
  • Je kunt ook een gratis en vrijblijvende kennismaking inplannen bij vitaliteitscoach Mariëlle via haar agenda. Mariëlle werkt in de omgeving Vlijmen, Drunen, Den Bosch.
    Voor ons beiden geldt dat online natuurlijk ook kan.
  • We wandelen 1 uur door de bossen en doen een intake gesprek. Ook als het regent gaat de wandeling door, dan wandelen we gewoon onder een paraplu.
  • Een paar dagen na het gesprek hebben we contact, en besluiten we samen of we een coachingstraject starten. Ook laat ik jou dan weten wat de aanpak zal zijn. Hoe groter onze klik, hoe effectiever de coaching. Als we beiden geen klik voelen, dan starten we niet.
  • Tip: koop een notitieboekje om tijdens het wandelen door je gedachten en learnings op te schrijven. Een notitieboek is een prachtig aandenken aan een mooie tijd, waarin je aan jezelf hebt ontwikkeld. Vaak hoor ik terug van mijn klanten dat wanneer ze terugbladeren in hun notitieboek, ze zich verbazen hoe snel ze vooruit zijn gegaan. Je vergeet snel hoe je eraan toe was toen je een coachtraject startte. Het hoeft niet per se, maar ik raad het iedereen wel aan.

stress coach

Nog meer lezen?

  • Stress en een burn-out is mij niet vreemd. De start van ons leven in Waalwijk was behoorlijk heftig, toen ik na de verhuizing een burn-out kreeg. Hier lees je mijn verhaal.
  • Behoor jij tot de risicogroep voor een burn-out? In dit artikel lees je welke eigenschappen bijdragen aan succes én een risico vormen voor een burn-out.
  • Heb jij last van burn-out symptomen? Ik heb de burn-out symptomen zoals slecht slapen, constant malen en andere voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Plaatsen waar mensen vandaan komen voor coaching zijn: Tilburg, Drunen, Dongen, De Moer, Helvoirt, Udenhout, Wijk en Aalburg, Gorinchem, Best, ;s Gravenmoer, Kaatsheuvel, Andel, Elst, Elshout, Rotterdam, Veen, Almkerk, Dussen, Eethen, Haaren, Breda, Teteringen, Bavel, Terheijden, Reeshof, Oosterhout, Vlijmen, Nieuwkuijk, Oisterwijk, Vught, Berkel-Enschot, Goirle, Hilvarenbeek, Geertuidenberg, Raamsdonk, Raamsdonkveer, Waspik, St. Michielsgestel, Werkendam, en nog veel meer.

 

Leefstijl Selfcare Vitaliteit Waalwijk

Wil jij de 12 beste tips ontvangen voor een stress-vrij en vitaal leven?

Download hier gratis de 12 beste tips voor een stress-vrij en vitaal leven!

Je ontvangt naast de tips meteen praktische handvaten hoe je ze toe kunt passen.

 

Je ontvangt de tips in je mailbox. Het is belangrijk dat je via de e-mail nog akkoord geeft. Later kan je je ieder moment uitschrijven.