vitaliteitsprogramma

Vitaliteitsprogramma A new way of living

Het meest complete en inspirerende vitaliteitsprogramma bij minder energie, stress of burn-out
Voor particulieren en organisaties – volledig online óf met 1 op 1 coaching

Klinkt dit herkenbaar voor jou?

N
Als je lekker in vel zit ben je iemand die vaak veel goede ideeën heeft, ondernemend/ondernemer is en proactief is. En al gauw overal kansen en mogelijkheden ziet. Je hebt dan ook veel talenten en bent waarschijnlijk best succesvol in wat je doet.
N
Je kunt een project of klus met een gerust hart aan jou overlaten. Jij fixt het wel met jouw toewijding, enthousiasme, daadkracht en denkkracht. Je hebt een sterke drive om het goede te doen, je wilt echt een verschil maken.
N
Je staat altijd “aan” en je vindt het lastig om niks te doen, dat voelt als zonde of nutteloos. Daardoor en je altijd bezig en heb je het druk, druk, druk. Je bent vrij perfectionistisch en ziet altijd hoe het beter of mooier kan. Daardoor is het niet snel goed genoeg voor je. En ervaar je altijd een onrust in je.
N
Als je een uitdaging gehaald hebt, verleg je je grenzen gewoon weer. Je bent voor veel mensen de persoon aan wie je alles kan vragen, want jij weet en kan heel veel. Je vindt het moeilijk om nee te zeggen, want je helpt graag. Je hebt dan ook een hoog verantwoordelijkheidsgevoel of bent een pleaser. De lat ligt daardoor wel erg hoog en dat eist zijn tol.
N
Je wilt graag een verandering. Meer rust en balans, gezond en gelukkig zijn. En echt LEVEN, in plaats van overleven.
N
Op dit moment ben je nog meer aan het overleven. Je voelt je opgejaagd en gestresst. Misschien heb je een burn-out of probeer je daar van te herstellen. Of je bent moe, maar slapen is lastig. Stijf van de spanning lig je wakker. Je piekert veel en krijgt vage lichamelijke klachten. Je bent emotioneler dan anders en hebt een kort lontje.
N
Alle prikkels, geluiden en wat je ziet, komen heel hard binnen. Je bent langere tijd over je grenzen gegaan, en je lichaam gaat je nu terugfluiten. Je rent als een kip zonder kop van het ene naar het andere en het geeft je geen voldoening meer. Je bent chaotisch en focussen lukt niet meer.
N
Misschien weet je wel dat je wilt veranderen, voor jezelf, voor je partner, voor je kinderen. Omdat je niet meer die leuke partner, papa of mama bent. Je persoonlijk ontwikkelen. En je tijd een aandacht geven aan dat wat echt belangrijk is. Je wilt niet meer vanuit je hoofd, maar vanuit je hart leven.
Ik noem deze mensen “changemakers”.

Wat gebeurt er als je zo doorgaat? Waar sta je dan over 6 maanden, over een jaar, of over vijf jaar?

 

Wat doet dat met je gezondheid? Met je geluk? Met je vitaliteit? Met je relaties?

 

Wacht niet langer met veranderen, en neem de regie over jouw gezondheid en geluk terug.

{

“BE the change you want to see in the world”

A new way of living (online variant)

Vraag: Hoe bevalt het programma je tot nu toe (3 weken na starten)?

Het bevalt erg goed tot nog toe en ik leer veel nieuwe dingen via jouw oefeningen (de visualisatie wandeling heb ik in het park gedaan en gaf veel inzicht maar ook de persoonlijke cirkel leerde me veel) de blogs en verwijzingen naar andere interessante informatie volg ik ook allemaal en geven weer een andere invalshoek.
Kortom: het is nu al goed voor me en dat had ik niet zo verwacht. Ik ben nu bezig met de oefening van de batterijen in module 3 en daar neem ik echt even de tijd voor om daar goed over na te denken voor ik hem maak.

Ik ga dus zeker alles van de cursus doorlopen en hoop nog wat extra handvaten te krijgen onderweg. Met de inzichten die ik nu heb wil ik misschien op den duur een (wat langere) wandel coach sessie plannen bij jou in de Loonse en Drunense duinen om de puntjes op de i te krijgen zodat ik na dit traject met meer ups dan downs de toekomst in kan en niet steeds in een soort burn-on blijf hangen.

Ik kan me voorstellen dat er meer mensen zijn zoals ik die al meer trajecten hebben doorlopen en twijfelen of het veel gaat toevoegen.
In mijn geval denk ik dat deze totaal training me eindelijk het zetje geeft zodat ik een weg vind waarbij ik mijn leven zo aanpas dat terugvallen minder makkelijk gaat en ik (als dat toch gebeurt) sneller de handvaten heb om het te corrigeren zodat ik beter in mijn vel blijf zitten en niet aldoor zo moe ben. Hopelijk wordt HSP dan echt een kracht in plaats van een belemmering zoals ik het nu vaak ervaar.

Voor nu bedankt voor je fijn opgebouwde cursus.

Hartelijke groet
Marloes

Marloes uit Hoorn

A new way of living

Ik denk dat iedereen bij deze fase komt in het leven.

Onrust, stress, burn-out en een sterke behoefte om écht gezond en gelukkig te zijn, te leven. Maar hoe dan?

MIJN VERHAAL

Ik ken alle situaties hierboven. Ongeveer 5 jaar geleden zorgde ik ook slecht voor mijzelf. Mijn werk stond altijd op nummer 1 en daarmee ook mijn klanten. Zelf stond ik op de 100ste plek ongeveer ;-)! Ik werkte in de zakelijke dienstverlening, private banking en vermogensmanagement en heb 17 jaar lang ondernemers begeleid. Het was heel leuk werk!

Alleen het vuurtje in mij werd steeds kleiner. Na de zoveelste reorganisatie, meer werk met minder mensen en het steeds administratiever worden van mijn functie voelde ik mij een robot worden. Ik vond het persoonlijke 1 op 1 contact met klanten en mij daarop afstemmen, maatwerk leveren juist zo leuk en dat ging niet meer. Ik verloor het plezier in mijn werk. Iedere dag werd hetzelfde en ik was mijn grenzen aan het verleggen, wachtend op de nieuwe functie die na de reorganisatie zou komen. Ik dacht steeds “ik mag dankbaar zijn dat ik nog werk heb, moet je kijken hoeveel collega’s al weg moesten, nog even volhouden”. Ik had geen controle meer over mijn werk, mijn gedachten, mijn gezondheid. En toen ging ik burn-out…

Ik was helemaal, helemaal op. Vermoeid, lichamelijk en geestelijk. Ik was mezelf helemaal kwijt. Het vuurtje waarmee ik ooit begon was verdwenen. Mijn herstel heb ik ervaren als een zoektocht. Het heeft even geduurd voordat ik de weg vond, maar het is de start geweest van een hele mooie ontwikkelingsreis naar binnen. En het is (uiteindelijk) een heel groot cadeau geweest.

Ik moest eerst weer in mezelf geloven. Liefde voor mijzelf vinden, net als het lef om al mijn kennis, opleidingen en ervaring vaarwel te zeggen. Zodat ik echt ‘ja’ kon gaan zeggen tegen mezelf, en mijn hart kon gaan volgen. Ik wist dat ik niet langer in de zakelijke dienstverlening wilde werken.

Ik wilde mijn hart volgen, en gaan doen wat echt mijn passie is. Dat was geen makkelijke stap, maar ik wist dat het nodig was om mijn voldoening, rust en vrijheid terug te vinden.

Dat was voor mij de eerste stap om het roer om te gooien. Om vol vanuit vertrouwen te gaan leven. Ik ben diverse coachopleidingen gaan volgen en allerlei andere persoonlijke ontwikkelingstrajecten. Dit was een verrijking in mijn leven, terwijl ik in de 17 jaar private banking ook al aardig wat had gedaan. Er ging een wereld voor mij open, mijn wereld, mijn passie. Wat een energie heeft dat gegeven! De tweede stap was om heel dicht bij mijzelf te blijven. Ik vond het heel spannend om een coachpraktijk te openen, maar het heeft vanaf het begin af aan goed gelopen. Ik gunde mijzelf de tijd om te ontdekken wat ik leuk vond, binnen organisaties coachen, bij mensen thuis, online, in de natuur. Coaching, training, healthchecks bij allerlei type mensen en door heel Nederland. Ik heb vooral heel veel vlieguren gemaakt en ontzettend veel ervaring opgedaan. Ik ben altijd blijven volgen wat energie geeft, dicht bij mijzelf gebleven, waar ik in geloof en wat werkt.

Next level. Nu is het tijd voor de volgende stap. Ik merkte dat ik in de coaching een deel steeds opnieuw aan het vertellen was, terwijl dat in een filmpje of werkboek veel makkelijker en duidelijker is. De uitleg over voeding bijvoorbeeld. Natuurlijk is het ook maatwerk, en de onderliggende oorzaken oplossen, maar een deel is juist beter online. Daarom ben ik nu een online coachprogramma gestart. Zodat online en offline elkaar ondersteunen. Het beste van beiden. Om nog meer waarde en kwaliteit te leveren. Om jou te helpen hoe je anders met stress om kan gaan, en de beste versie van jezelf kan worden. To be the change you want to be in the world :-).

Know yourself. Be yourself. Follow your heart. Live your dreams!

Wil jij …. – voor jouzelf of voor de medewerkers in jouw team of organisatie –

$
De beste tools en handvatten uit jarenlange ervaring verzameld bij stress- en burn-out klachten. Zodat jij geen zoektocht hoeft af te leggen maar daarin wordt begeleid.
$
Aan het roer staan van al jouw elementen: fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en zingeving. Het inzicht en de balans hierin is essentieel omdat klachten zich vaak oppervlakkig uiten en de onderliggende oorzaak ligt vaak 1 of 2 laten dieper.
$
Veel meer innerlijke rust en zelfvertrouwen. Je kunt volledig leven vanuit jezelf, vanuit jouw waarden en met liefde voor jezelf.
$
Het is jouw fundament waardoor je diepgaande relaties aan kan gaan en je bewuster in het leven staat. Je kwaliteit van leven zal toenemen en je autonomie en regie over je leven versterken. Hierdoor ben je in staat om betere keuzes voor jezelf en anderen te maken en komt jouw hele ontwikkeling in een stroomversnelling.
$
Meer rust en helderheid in je hoofd. Hierdoor kan je de juiste keuzes maken en de juiste ideeën tot uitvoer brengen. Je kunt met focus en kracht het verschil gaan maken in jouw leven en in jouw werk.
$
Jij kunt je leefstijl nu duurzaam aanpassen, patronen veranderen en je hebt daardoor veel meer energie en je bent gelukkiger en gezonder.
Recensie over vitaliteitsprogramma
vitaliteit

Linda heeft mij weer leren ademen en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Dat klinkt misschien raar, want ademen gaat immers vanzelf. Echter is de manier van ademen en met welke gedachtegang, een wereld van verschil. En het bleef niet alleen bij dat ademen. Linda heeft mij veel inzichten gegeven waar ik mijn hele leven mee vooruit kan.

Stress periode

Gedurende een lange periode in mijn leven had ik veel stress vanuit mijn werk en privé leven. Tijdens  de eerste golf van het Covid-19 virus, kwam dat op een hoogtepunt. Mijn ademhaling was destijds zo hoog dat het wel leek of ik een marathon liep. Ik sprak in watervallen, mijn gedachten zaten vast in grote wervelstormen en ik wist even niet meer hoe ik alles moest doen. Mijn verstand kon het niet meer bijhouden en zei: STOP! Dit kan zo niet langer. Na die paar dagen, dat ik noodgedwongen echt even stilt stond, ben ik hulp gaan zoeken. Op zoek naar die persoon die mij weer balans kon geven in mijn leven. Ik koos bewust voor een coach die in de natuur werkte. Geen gesprekken voor mij tussen vier muren. Ik wilde buiten zijn en de frisse lucht in kunnen ademen.

Coaching in de natuur

Ik vond Linda via een korte zoektocht op internet. Haar manier van coaching sprak mij meteen aan en ik plande met haar een intake gesprek. Deze eerste wandeling was heel emotioneel maar voelde meteen goed en vertrouwd. En dit gevoel is tijdens het hele coaching traject gebleven. Linda gaf mij die handreikingen die ik echt nodig had. Ik merkte dat ik langzaam aan weer balans kreeg, want tijdens de wandelingen zag ik de schoonheid van de Loonse en Drunense Duinen weer. Ik kon weer waarnemen. Ik was uit mijn gedachten aan het stappen en weer aan het zien. Ook kwam het voelen weer terug. Een heftige ervaring. Want die knop weer aanzetten gaat niet zonder heftige emoties. Echter was het wel fijn. Ik voelde weer dat mijn hoofd en lichaam in balans waren.

Linda heeft mij weer helpen zien, voelen en ademen. Mijn leven is weer vol met rust, zelfzorg, creativiteit, vrolijkheid en lichtheid.

Ceciel

Freelance illustrator en communicatie medewerker Gemeente Heusden

 Introducing .. 

A new way of living

Het meest complete én inspirerende vitaliteitsprogramma voor changemakers bij minder energie, stress en burn-out

A NEW WAY OF LIVING s een (online) vitaliteitsprogramma met of zonder 1-op-1 vitaliteit, stress en burn-outcoaching. Zodat jij aan het roer gaat staan van jouw leven, en dat op alle gebieden: fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en qua zingeving. Vijf jaar heb ik gewerkt aan een succesvol online vitaliteitsprogramma. Inmiddels heb ik meer dan 400 mensen geholpen. Ik wil mijn lessen en gedachtegoed doorgeven.

Ik wil graag werken met mensen die toegewijd zijn en dolgraag ECHT een verandering willen na stress en burn-out.

Dit zijn de elementen fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en zingeving die aan bod komen in het vitaliteitsprogramma. Samen met leiderschap heb jij hierna alles in huis om aan het roer van jouw leven te gaan staan.

Fysiek

– Bewegen en trainen

– Leefstijl- en voeding

– Slapen

– Hormonale balans

– Rust en ontspanning

– Energiemanagement

– Hoe houd je jouw batterij opgeladen

 

Mentaal

– Stoppen met denken, starten met voelen

– Meditatie, ademhaling en mindfulness

– Negatieve gedachten, gevoelens en overtuigingen diepgaand loslaten door EFT (traumaverwerking) en familie opstellingen

– Mentale kracht/creativiteit

– Visie

– Veerkracht

– Transparante verwachtingen

 

Zingeving

– Jouw kernwaarden

– Identiteit: Wie ben ik, wie ben ik niet

– Wat drijft mij?

– Je passie volgen

– Wat zijn jouw talenten, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen

– Van betekenis zijn in werk en leven

– Wat is mijn missie?

Sociaal-emotioneel

– In verbinding zijn met mijzelf en de ander

– Gevoelens en emoties

– Communicatie en verbinding

– Sociale authentieke relaties

– Wij-gevoel

– Veiligheid, respect en vertrouwen

– Grenzen stellen en houden, assertiviteit

Leiderschap

– Regie op jouw leven

– Persoonlijk en professioneel leiderschap

– Prioriteiten stellen

– Proactiviteit

– Balans werk en privé

– Managen van verwachtingen

– Praktische handvaten en vaardigheden

 

Bekijk hieronder de virtuele rondleiding van de academie!

Kies jij voor jouw gezondheid en geluk? Ga dan nu deze uitdaging aan met het vitaliteitsprogramma!

Linda heeft het talent om je op een respectvolle en prikkelende manier aan het denken te zetten. Ze kan ontzettend goed luisteren en houdt je, zonder oordelen, een krachtige spiegel voor. Zelf als zo’n spiegel soms tijdens een sessie erg confronterend kan voelen zal ze de sessie toch altijd met een goed gevoel afsluiten. Ze is behoedzaam en doortastend en daagt je uit de krochten van je ‘zijn’ op een luchtige maar effectieve manier te verkennen. Waar nodig biedt ze je de handvatten om bestaande patronen te doorbreken en nieuwe patronen te omarmen.

Dyonne van der Leer

Digital Transformer

Opbouw modules uit het vitaliteitsprogramma

De 12 stappen naar A new way of living

;

01. 

Een goede start

Deze module begint met acceptatie van de stress of burn-out. Ook ga je helder krijgen waar je nu staat en waar je naartoe wilt.
Je gaat een start maken met het lichamelijke herstel. En je krijgt uitleg over wat stress doet met je brein en lichaam. Zodat je begrijpt waar je klachten vandaan komen. En zodat je weet hoe je er mee om kunt gaan.

02. 

Jouw persoonlijke cirkel

Deze module gaat over wie jij bent, over welke mensen je om je heen hebt, over grenzen aanvoelen. En neem jij jouw plek voldoende in? Of pas jij je aan misschien wel zonder dat jij je er bewust van bent? Je krijgt veel inzicht. We achterhalen de oorzaak van jouw stress of burn-out.

03. 

Creëer jouw ritme

Gun jezelf een ritme dat bij jou past. We gaan het hebben over een goede selfcare. Goed voor jezelf zorgen, zodat jij daarna er beter voor anderen kunt zijn. Geef je jezelf de tijd om te herstellen? Je gaat stoppen met piekeren en starten met voelen. Je zintuigen gebruiken om meer in verbinding met je lichaam te komen. Rust en ontspanning.

04. 

Mindset

Wat geloof jij over jezelf? Wat denk jij heel de dag door? We gaan kijken naar jouw gedachten en overtuigingen. In hoeverre zijn ze waar en helpend? En waar heb je een masker opgezet om een pijn niet meer te voelen? Waar komen die overtuigingen vandaan? In deze module ga je een start maken met het mentale herstel

05. 

Jouw schaduw aankijken

Je zult ontdekken dat stress ook vaak angst is. Bang om ziek te worden, te falen, in de steek gelaten te worden, bang dat je afgewezen wordt. Veel van je gedrag staat in de schaduw, je kijkt er liever niet naar. Onthoud; “The only way out, is the way in.”

06. 

Verbinding

Nu jouw gedachten je niet meer in de weg zitten, kan je steeds meer helder voelen. Hoe luister je naar de signalen van je lichaam, naar je hart, en stel je ook grenzen. Als je in verbinding bent met jezelf, kan je pas echt in verbinding zijn met de ander. Daar gaat deze module over.

07. 

Wie ben jij en wat is jouw unieke bijdrage?

Wie ben jij? En wat vind jij nu echt belangrijk? Wat drijft jou? Je gaat je eigen gedrag steeds beter leren kennen en de valkuilen en uitdagingen ook. Wat is jouw unieke bijdrage? Wat zijn jouw talenten? Waarschijnlijk zijn dit kwaliteiten die jou energie geven, en in deze module word je bewust hoe je deze meer in kan zetten.

08.

Het hele plaatje zien

Je hebt nu veel geleerd over jezelf. Nu is het tijd om het concreet te gaan maken. Om alles toe te gaan passen in de praktijk. Om te gaan vertrouwen op jouw gevoel. Goede keuzes blijven maken, die dicht bij jou blijven. Dit programma is pas compleet als jij ziet hoe jouw fysieke, mentale, sociaal-emotionele en zingevingsbalans samenhangen. En als jij aan het roer staat van al die gebieden.

09.

Borgen

Het is leuk dat je nu veel nieuwe dingen hebt geleerd, maar hoe borg je dat nou? Hoe zorg je dat jouw goede voornemens veranderen naar blijvend gedrag.
Daar gaat deze module over.

Wanneer jij lekker in je vel zit kun je gewoon ZIJN, helderder nadenken en creatiever zijn.
Dat is dé formule naar geluk en gezondheid! Succes is een gevolg.

Extra bonustrainingen:

onderdeel vitaliteitsprogramma

Bonus 1:

Bewegen en trainen

Bij een burn-out kan je niet zomaar sporten wat je wilt. Ook bij stress niet. Waar moet je nou op letten bij bewegen en trainen? En hoe integreer je dit in jouw leven? Waarom wil je aan de slag met bewegen en trainen? Deze bonus is zowel voor beginners als mensen die al veel sporten.

programma bonus

Bonus 2:

Leefstijl- en voedingsanalyse met plan voor jou

“Je bent wat je eet”. In deze bonustraining ga ik je veel vertellen over voeding en leefstijl. Over slaap, hormonen, bioritme en nog veel meer. Na een analyse van jouw eigen leefstijl- en voedingspatroon ga je stap voor stap aan de slag om jouw patroon aan te passen.

vitaliteitsprogramma inhoud

Bonus 3:

Start jouw dag met een goed ochtendritueel en val ‘s avonds als een roos in slaap

Dit gaat je echt helpen om focus te houden. Een goed ochtendritueel bepaalt hoe jij je de rest van de dag voelt. Met deze goede start wil je nooit meer anders!
Slaap is nodig voor je herstel. Met stress- of burnout is het lastig te slapen.

Deze bonus in inclusief een mooi journal.

bonusmateriaal programma

Bonus 4:

Meditatie en veel meer

De highlights over meditatie, mindfulness, HRV, hartcoherentie, ademhaling, mindful wandelen en visualisatie. Je gaat ontdekken wat bij jou past en wat de voordelen zijn. Wanneer je wat kunt gebruiken en hoe je bij acute stress of een paniekaanval het snelste weer tot rust komt. Ook krijg je uitleg over stress- en ontspanning, want de eerste stap naar verandering is bewustwording.

Psst…. je krijgt nog meer!

7

Online masterclasses
van gastexperts

Masterclass 01. 

Mindful tekenen

 

Recensie Ceciel

Ceciel
freelance illustrator die een persoonlijke boodschap vertaald naar illustraties op papier maar ook op muren en ramen.

Masterclass 02. 

Creëer jouw Werkgeluk

 

Werkgeluk masterclass in vitaliteitsprogramma

Inge van de Pol is werkgelukdeskundige

Masterclass 03. 

Personal Training

 

sporten burn-out mandy uit programma

Mandy Glaudemans is Personal Trainer

A new way of living met 1-1 coaching
Je burn-out als cadeau

Na een lange periode met paniek aanvallen, stress en chronische burn-out klachten wil je graag hulp wat in een eerste golf van Corona lang op zich moest wachten. Gelukkig kwam ik in contact met Linda, waarin ik in een traject kon starten in de buitenlucht.

Wat waren de sessies fijn en was het heerlijk vertoeven in de buitenlucht en vooral in een prachtig bosgebied. Hier kwam ik al tot rust en waren het fantastische sessies welke mij tot een geheel ander persoon hebben gebracht. We zijn gestart met mijn belangrijkste eigenschappen, getallenlijnen en nog heel veel mooie pragmatische sessies. Linda is een persoon welke erg overtuigend is en een luisterend oor bied. Heb heel veel van haar geleerd en ze geeft je een zelfverzekerd gevoel. Ben zelf een perfectionist waar slechte kanten aan zitten, maar Linda geeft je daarvoor de positieve kanten.

Ze geeft je veel zelfvertrouwen en veel tips om snel uit je burn-out te kunnen komen, voor mij een aanrader met haar samen te werken en om de burn-out als een cadeau te ontvangen

Michael

Projectmanager Logistiek

burn-out coach in vitaliteitsprogramma

Heb je vragen over dit vitaliteitsprogramma?

=

Bel of mail me zodat ik jouw vragen kan beantwoorden

=

Ben je bestaand lid? En heb je een vraag, dan kun je deze stellen via de stel je vraag knop in de academie.

Duurzame investering voor de toekomst

Normaal betaal je voor een coach of trainer een uurprijs om je te begeleiden. Als je eenmaal lid bent van mijn programma heb je een jaar toegang. Je kunt het programma in die tijd zo vaak volgen als je wilt. Dit vitaliteitsprogramma is een investering in jezelf, in jouw toekomst. Het is een persoonlijk ontwikkeltraject waarin je jezelf steeds beter leert kennen en dichter bij jezelf leert te blijven. Hiermee is dit voor de rest van je leven van waarde.

Ben jij er klaar voor?

 

“De beste dag van je leven is de dag waarop jij besluit dat jouw leven van jou is.
En dat jij degene bent die jouw leven vorm geeft.”

Linda is jarenlang succesvol ondernemer, coach en trainer. Ze heeft al honderden mensen naar tevredenheid gecoacht met stress- en burn-out klachten. Ze begeleidt, wat zij noemt “changemakers” naar een nieuwe manier van leven. Haar eigen stress en burn-out zijn het startpunt geweest van een mooie ontwikkelingsreis. Hierdoor vond ze haar eigen werkgeluk en is haar passie tot persoonlijke ontwikkeling verder aangewakkerd. Naast een gedegen didactische achtergrond, persoonlijke en professionele ervaring, heeft ze meer dan 20 jaar lang ondernemers begeleid.

Linda gelooft dat de verandering die je zoekt, altijd in jezelf zit. En ze gelooft dat op die manier jouw stress- en burn-out klachten een groot cadeau voor je kunnen zijn. Als je bereid bent om in de spiegel te kijken. Als coach is ze een fijne gesprekspartner die je goed aanvoelt. Zonder oordeel, en met een open, positieve blik weet ze tot de kern door te dringen. Ze houdt niet van pleisters plakken, en juist wel van de oorzaak aan te pakken. Zo komt er een diepgaande verandering tot stand. En vind je jouw nieuwe manier van leven, jouw cadeau aan jezelf.

vitaliteitscoach

Reviews vitaliteitscoaching, stress- en burn-out coaching Linda Hoogendoorn

Monique van den Hondel
Monique van den Hondel
Het wordt nooit meer hetzelfde! Dankbaar dat Linda mij heeft willen begeleiden tijdens het coachingstraject en voor alle nieuwe inzichten die ze me heeft gegeven. Het was een mooie reis samen. Al langere tijd wist ik dat het niet goed ging met me. Het was intussen overal merkbaar en nog deed ik mijn best het te verbergen en te doen alsof het er niet was. Met name voor mijzelf! Diep van binnen wist ik wel dat ik altijd in versnelling 6 leefde. Dat op deze manier doorgaan helemaal niet vol te houden is maar ik zag geen manier het tij te keren. Teveel mensen rekende op mij in meerdere opzichten. Het altijd aan staan en in mijn geval veel voor anderen zorgen bleek een sluipmoordenaar. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf helemaal ben kwijtgeraakt geweest. Alleen maar doordraven, slecht slapen, geen energie, slecht eten en nog veel meer met als gevolg een medische diagnose, uitgeput raken en niks meer voelen. Eigenlijk wist ik niet eens goed meer wie ik nu eigenlijk zelf was. En toen ging het licht, figuurlijk gezien, echt uit….Langzaam drong het tot me door hoe ik eraan toe was en hoe noodzakelijk het was aan mezelf te gaan werken. Eerder dat jaar had ik een artikel doorgestuurd gekregen van een collega. Het ging om een tekst met een pakkende inhoud en waarin stond dat de verandering die je zoekt, altijd in jezelf zit. Dit artikel had ik (achteraf bleek niet voor niks) bewaard. Het was een schrijven van Linda. Zodoende heb ik Linda benaderd voor een kennismakingsgesprek om samen te kijken of zij mij zou kunnen helpen of begeleiden bij het op zoek gaan naar mijn nieuwe ik. Een versie waarbij aandacht voor mijzelf een grote rol zou spelen. Nu zijn er duizenden coaches te benaderen maar met name de aanpak van Linda sprak mij erg aan. Een langer lopend traject waarbij we aandacht hebben gehad voor de basis: Hoe komt het dat ik zo ver verwijderd ben geraakt van mijzelf? Wat speelt er nu eigenlijk?Maar ook duidelijk gewerkt aan de weg terug en ook de borging. En dat alles samen, wandelend in de natuur en in verbinding met elkaar. Dat laatste is de kers op de taart, de magie. Tuurlijk is er een klik nodig om iets te laten werken en deze was er meteen. Wat is Linda een ongelooflijk mooi mens! Wekelijks keek ik uit naar het wandelen met Linda in de natuur. Ik was hongerig naar wat zij mij kon brengen. Ik heb alle info letterlijk opgezogen en heb zelf ook hard gewerkt er daadwerkelijk iets mee te doen. Want echt veranderen is heel moeilijk en terugvallen in je oude patroon heel gemakkelijk. Linda heeft me zoveel inzichten gegeven, me veel geleerd en me kennis laten maken met een deel van mijzelf die ik niet kende of niet meer kende. Voor mij een hele mooie kant welke ik nodig heb om verder te kunnen. Ik ben er serieus van overtuigd dat ik dit resultaat niet zomaar bij een andere coach had kunnen bereiken. Haar rust, empathische vermogen, intelligentie, liefde voor de medemens en ook wel haar gevoel voor het meerdere heeft mij zo ongelooflijk veel gebracht. Een waardevol traject dat mij weer terug heeft gebracht naar wie ik werkelijk ben en nog veel meer. Ik kan nu zeggen: het wordt nooit meer hetzelfde!
rowena van abeelen
rowena van abeelen
Bij Linda heb ik veel geleerd over mijzelf en mijn rugzak. Ik heb mijn rugzak ver kunnen legen en hadvaten gekregen om hier in de toekomst zelf nog mee aan de slag te gaan. Ik kan wel stellen dat het traject bij Linda mij meer geholpen heeft dan al die jaren therapie die ik in het verleden gehad heb. Er werdt ingespeeld op mijn behoeften en wensen. De valkuilen waar ik op dat moment mee struggelde en out of the box gedacht. Ik heb een fijn traject gehad waar ik de rest van mijn leven nog gebruik van kan maken.
Erik van Mersbergen
Erik van Mersbergen
Als men de reviews leest is het meeste al wel gezegd. Toch wil ik mijn ervaring openlijk delen. Al was het maar om anderen over de drempel te laten stappen een traject in te gaan. Ik zelf ging voor een ademhalingstraject...... Maar tijdens en na de intake kwamen er trauma,s naar boven. Wat ik nooit had durven dromen gebeurde! Vanaf dat moment ging het steeds beter met me. Een van Linda haar vele kwaliteiten is te luisteren. Ook wanneer je weinig woorden hebt , of niet de juiste, weet zij juist door dat luisteren jou een handreiking te doen, begrijpend, meevoelend, aanvullend......het gesprek valt dus nooit stil. Jezelf spiegelen, jezelf antwoorden laten geven, feiten vanuit een andere hoek laten zien....... Linda heeft mij de ,op z,n zachtst gezegd, minder leuke gebeurtenissen leren aanvaarden. Aankijken, en hoe mooi, nu vaak gepaard met een glimlach. De familie opstelling die ik bij haar heb mogen doen behoort tot het handje vol meest bijzondere momenten uit mijn leven. Ik kan nog langer doorgaan...... Schroom niet, help je zelf. Doe je zelf dit kado, Linda.....lief, mooi en warm mens. Dank voor alles, Erik
Jiska van Winden
Jiska van Winden
Stress- en burn-out coaching traject Ik weet het nog heel goed. Het moment was daar. Ik kon niks meer… mijn grens was bereikt. Ik was op. En dat op 23 jarige leeftijd. Ik dacht dat de wereld instortte inclusief ikzelf. Ik wist niet waar ik moest beginnen. En naar een psycholoog wilde ik niet. Zag het al weer voor me… aan een tafeltje zitten en praten. Ik wilde iets wat bij me past en waar ik zelf achter stond. Ik besloot een intake te doen met Linda. Vanaf moment 1 voelde dit vertrouwd en goed. Ik besloot ervoor te gaan. In het begin 2 x per week. Het waren fijne momenten samen buiten in het bos. De buitenlucht is erg fijn. Ik was blij met de hulp die ik van Linda kreeg. Ik kon alles tegen haar vertellen en als ik vragen had mocht ik ze altijd stellen. Dat voelde vertrouwd en dat was nou net iets wat ik nodig had, om een nieuwe weg in mezelf te zoeken en het anders te doen. Zo verliep mijn traject verder, en elke keer kwam ik een stukje dichter bij mezelf. Door de EFT methode kan ik nu makkelijker dingen loslaten. 1 op 1 is dit een fijn moment en Linda begeleid je hier goed doorheen. Ik kan zeggen dat ik er nu sta en dat ik weer straal. Zonder Linda had ik dit niet gekund. Linda is een top coach en weet wat ze doet. Linda bedankt voor alle leerzame lessen. Je bent een topper! Jiska Bouwens-van Winden Begeleider, Prisma
Sophie van Dongen
Sophie van Dongen
Achteraf gezien heb ik lang rondgelopen met klachten van een burn out, maar er nooit aan willen toegeven. Tot het moment dat ik volledig in stortte, zowel lichamelijk als mentaal was ik niets meer waard. Ik schrok hier enorm van. Ik was net 23 jaar en het belemmerde mijn hele leven. Toen het besef er was, ben ik hulp gaan zoeken. Ik ben heel blij dat ik bij Linda terecht ben gekomen. Ik vond het een stuk gemakkelijker om me open te stellen doordat de gesprekken wandelend werden gevoerd. Linda’s zachte aanpak en begrip zorgde ook voor vertrouwen tijdens de gesprekken en oefeningen. Ik kan me de woorden “Een burn-out is een cadeautje, een cadeautje om de beste versie van jezelf te gaan worden” nog goed herinneren. Vanaf dat moment heb ik alles met beide handen aangepakt. Ik heb veel geleerd tijdens elke sessie en daardoor vielen steeds meer puzzelstukjes op z’n plek. Ik heb mezelf beter leren kennen, beter voor mezelf leren zorgen en geleerd om bepaalde situaties anders te zien of anders in te handelen. Mijn leven is daardoor compleet veranderd, maar ik heb weer het vertrouwen en zin in de toekomst. Ik ben Linda heel erg dankbaar voor haar aanpak, steun en support! Je was een hele fijne coach!
Caroline B
Caroline B
Linda is een echte professional. Haar oprechte, bevlogen en daadkrachtige aanpak, samen met haar intuïtieve, toegankelijke persoonlijkheid maken haar tot een topcoach. Ze heeft kennis van zaken en dringt snel door tot de kern. Ik heb meer dan 15 jaar met veel plezier met Linda in diverse functies gewerkt en kan haar zeker aanbevelen als sparringspartner, trainer of coach. Zowel voor zakelijke als persoonlijke ontwikkeling.

Het traject, wandel- en burn-out coaching, heeft Sharon uit de modder getrokken. ‘Ik had geen verwachtingen van het traject. In de gesprekken met Linda gingen we helemaal terug naar mijn jeugd, en kwam er toch nog veel oud zeer boven,’ vertelt ze. ‘Ik ben niet opgegroeid met vertrouwen in de mensheid, maar Linda gaf mij vanaf de eerste seconde vertrouwen, waardoor ik mijn ziel en zaligheid aan haar durfde blootgeven. Ze is zo rustig, intelligent, integer en empathisch, dat ik haar dingen durfde vertellen die niemand anders van mij weet.’

Sharon is blij dat Linda een compleet andere aanpak had dan dat ze tot nu toe gewend was. ‘Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik echt tot de kern ben teruggegaan. Ik kende mijn issues wel, en wist wie ik ben, en ben nooit bang geweest om bij mijzelf naar binnen te kijken. En toch zijn er nog heel veel kwartjes gevallen. Ik snap nu waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe. Dat betekent dat ik ervoor kan kiezen om op een andere manier te reageren. Plus: ik kan weer voelen! En die gevoelens vervolgens accepteren. Ik zeg niet dat ik nooit een slechte dag heb, maar als dat zo is dan accepteer ik het. Dan ga ik niet door. Maar bel naar de zaak en zeg: ik kom vandaag niet. Dat is voor mij als workaholic en verantwoordelijk persoon een hele grote stap.’

Lees hier het hele verhaal van Sharon

Sharon

Eigenaar winkel

Vitaliteit- stress en burn-out traject

Wat kan je zeggen over de coaching van Linda?

Linda heeft het talent om je op een respectvolle en prikkelende manier aan het denken te zetten. Ze kan ontzettend goed luisteren en houdt je, zonder oordelen, een krachtige spiegel voor. Zelf als zo’n spiegel soms tijdens een sessie erg confronterend kan voelen zal ze de sessie toch altijd met een goed gevoel afsluiten. Ze is behoedzaam en doortastend en daagt je uit de krochten van je ‘zijn’ op een luchtige maar effectieve manier te verkennen. Waar nodig biedt ze je de handvatten om bestaande patronen te doorbreken en nieuwe patronen te omarmen.

Wat zijn de talenten van Linda?

Luisteren, patronen herkennen, Aanpassingsvermogen (doen wat op dat nodig is ipv wat zou ‘moeten’) Integriteit, Relatie opbouwen, Vertrouwensbasis opbouwen, Uitdagen, Spelenderwijs zichtbaar maken van bestaande patronen, Aanzetten tot zelfreflectie, Respectvol communiceren, Engelengeduld 😉

Waar twijfelde je over voordat je met Linda ging samenwerken?

Mijn twijfels vooraf waren voor kritisch van aard. Na talloze hulpverleners te hebben versleten, vraag je jezelf af: ‘wat kan deze me nu nog brengen’. Gelukkig bleken deze twijfels volledig ongegrond.

Dyonne van der Leer

Digital Transformer

Na een hele periode mijn lichamelijke klachten niet erkend te hebben als stress, was op een dag voor mij de maat vol. Ik wilde af van alle fysieke ongemakken, zoals hoge ademhaling, druk op de borst, spanning in mijn buik en als gevolg daarvan verlies aan vertrouwen in mijn lijf. Ik besloot om een stresscoach in de arm te nemen en kwam daardoor met Linda in contact.

Vanaf het eerste moment voelde het contact met Linda vertrouwd. Al wandelend en pratend in de natuur bij Waalwijk, bood ze mij een luisterend oor en gaf ze me de informatie, tips en tools die ik nodig had om bewuster te worden van mijn doen en laten en daarmee een omslag te creëren. Onder haar persoonlijke en professionele begeleiding heeft zij mij geholpen om meer inzicht in mezelf te verkrijgen, bewuster met zaken om te gaan te zijn en meer vanuit mijn gevoel te acteren. Dit alles heeft er voor gezorgd dat de lichamelijke ongemakken steeds minder werden, waardoor ook het vertrouwen in mijn lichaam terugkeerde.

Ondanks dat het coaching traject met Linda is afgerond, gaat het in de praktijk brengen van alles wat ze mij geleerd heeft verder. Ik kijk met veel plezier en dankbaarheid terug op het traject met Linda terug. Ik kan een coaching traject met Linda aan iedereen die gebukt gaat onder stressklachten van harte aanbevelen.

Anoniem

A new way of living met 1:1 coaching

‘Inmiddels ben ik van mijn burn-out afgekomen. Via het coachingstraject heb ik mijzelf beter leren kennen. Nu weet ik hoe het is om dichtbij jezelf staan en niet meer steeds in dezelfde valkuilen te trappen. Ik weet nu wat mijn sterke kanten zijn, zwakke kanten zijn en hoe ik in elkaar zit. Ik weet waar mijn grenzen liggen. Je kunt er een keer voor kiezen om erover heen te gaan, maar ik ben er nu in ieder geval van bewust. Ik heb geleerd om naar mijzelf te luisteren. Als ik een zware dag heb bijvoorbeeld, dan doe ik het de volgende dag iets rustiger aan. Of ik zeg nee, sorry, het komt niet uit. Of: nee, dat past niet bij mij. Want dat is wat ik ook heb geleerd. Doe werk wat goed bij je past. Op kantoor werken, mails typen en de hele dag in vergadering zitten, dat is niets voor mij. Ik wil naar buiten. Daar kan ik mijn energie kwijt. Het traject heeft mij ook geholpen om vol voor mijn bedrijf te gaan.’ 

Burn-out als kans voor een positieve verandering

‘Een burn-out lijkt nog steeds een taboe onderwerp. Maar ik praat er erg graag over. Sommige mensen zeggen dan: moet je niet doen, straks leest een werkgever of een klant het en dat kan negatief uitpakken voor je. Maar zo sta ik er niet in. Het klinkt gek, maar ik kan een burn-out iedereen aanraden. Ik zie zoveel mensen om mij heen, die gaan maar door! Het is niet makkelijk natuurlijk, maar je word je van zoveel dingen bewust. Iedereen moet altijd maar zoveel. We werken zo hard allemaal. Door een burn-out leer je nuchter kijken naar wat nou écht moet. Weet je! Het leven is te mooi om er onderdoor te gaan door hard werken. Niet iedereen heeft dezelfde kansen, voordelen of eigenschappen, maar je kunt écht je het leven leiden dat je zelf graag wilt. En een burn-out biedt een kans om te veranderen. Het is pijnlijk, erg confronterend, maar ook ontzettend leerzaam. Overigens heb ik ook mensen gesproken die een burn-out hebben gehad, en daarop terugkijken als een periode waar ze niet aan willen terugdenken. Gek, want ik zou het niet hebben willen missen omdat ik er positief door ben veranderd. Misschien heb ik ook wel geluk gehad, met Linda. Zij heeft mij echt supergoed geholpen.’

Het hele verhaal van Rick staat in een uitgebreide blog.

Rick van Gils

Eigenaar, Van Gils Haardhout

A new way of living met 1-1 coaching
Je burn-out als cadeau

Na een lange periode met paniek aanvallen, stress en chronische burn-out klachten wil je graag hulp wat in een eerste golf van Corona lang op zich moest wachten. Gelukkig kwam ik in contact met Linda, waarin ik in een traject kon starten in de buitenlucht.

Wat waren de sessies fijn en was het heerlijk vertoeven in de buitenlucht en vooral in een prachtig bosgebied. Hier kwam ik al tot rust en waren het fantastische sessies welke mij tot een geheel ander persoon hebben gebracht. We zijn gestart met mijn belangrijkste eigenschappen, getallenlijnen en nog heel veel mooie pragmatische sessies. Linda is een persoon welke erg overtuigend is en een luisterend oor bied. Heb heel veel van haar geleerd en ze geeft je een zelfverzekerd gevoel. Ben zelf een perfectionist waar slechte kanten aan zitten, maar Linda geeft je daarvoor de positieve kanten.

Ze geeft je veel zelfvertrouwen en veel tips om snel uit je burn-out te kunnen komen, voor mij een aanrader met haar samen te werken en om de burn-out als een cadeau te ontvangen

Michael

Projectmanager Logistiek

A new way of living met 1-1 coaching
Stress- en Burn-out coachingtraject executives

Mijn leven bestond veelal uit werk, veel reizen en overal op en in zitten, ik stond altijd aan en wilde overal de controle over houden.
Tot het moment dat ik in september 2020 paniek-angst aanvallen kreeg en mijn lichaam letterlijk uit ging. Eerst dacht ik nog, ach een paar maandjes dan ben ik wel weer het mannetje, maar helaas, achteraf blijkt…… een behoorlijke burn out.

Doordat ik paniek-angst aanvallen heb gekregen, kreeg ik angst voor de angst, daarbij totaal uit balans, heel veel lichamelijke klachten en uitgeput.
Na een aantal maanden ben ik gaan zoeken naar hulp, ik ben gaan googelen en ik kwam in contact met Linda, we maakten een afspraak en de klik was er meteen.
We hebben naar elkaar geluisterd en we zijn samen een traject ingegaan, alles gebaseerd op maatwerk. Dit traject was in 1e instantie 15 sessies, deze hebben we uiteindelijk verlengd met nog 8 sessies.

Er was veel werk te verzetten. Ik was namelijk, door de burn out, super onzeker, voelde me alleen en niet begrepen, was letterlijk uit en had ontzettend veel lichamelijke klachten.

Linda heeft me uiteindelijk bij de hand genomen en we hebben veel processen doorlopen, zoals;

-             Hoe kom ik in balans?

-             Hoe ben ik in een burn out gekomen?

-             Hoe krijg ik weer vertrouwen in mijn lichaam?

-             Hoe zorg ik dat ik niet meer terugval?

-             EFT ( want tijdens een burn out komen veel onopgeloste zaken uit het verleden naar boven )

Ik ben nu bijna 15 maanden verder en we hebben samen besloten dat de tijd is gekomen om alleen verder te gaan. Moet zeggen dat ik het best spannend vind, want ik ben dan wel grotendeels hersteld maar nog niet helemaal, het is namelijk een heel lang proces.

Linda gaf ook altijd aan dat ik een ander “mens” zou worden, ik geloofde dit niet, maar toch…….ze heeft gelijk, ik zie dingen anders en pak zaken anders aan.

Linda, de sessies verveelden nooit, de buitenlucht was heerlijk en ik heb heel veel van je geleerd.
Je verstaat je vak en daarbij ben je een ontzettend fijn persoon, ik hoop dat je nog heel veel mensen kan helpen!!!

Marco

Directeur

Stress- en ondernemerscoaching

Waarin eerst mijn leven bestond uit veel stress en paniek. Bestaat deze momenteel meer uit acceptatie en positieve energie. Linda heeft mij geleerd goed om te gaan met mijn energie, het behoud, ontvangen en geven ervan. Deze balans was aardig zoek.

De vele tips en tricks hoe om te gaan in bepaalde benauwde situaties waren en zijn nog steeds zeer waardevol. Daarnaast ook goed gekeken naar mijn eetpatroon, waarbij ik nu hardop durf te zeggen dat ik gevarieerder, lekkerder en gezonder eet.

Linda bedankt voor alle fijne sessies in de mooie bossen. Dit heeft me erg goed gedaan!

Tim

Eigenaar Restaurant

Stress- en burn-out coaching

Vorig jaar liep ik, als leerkracht basisonderwijs, al een tijdje rond met burn-out klachten. Naast vermoeidheid en psychische klachten, kreeg ik steeds vaker ook lichamelijke klachten en stond ik op het punt om thuis te komen zitten. Daarnaast had ik, mede dankzij een aantal ziektegevallen in mijn directe omgeving, last van hypochondrie.
Ik kwam terecht bij Linda Hoogendoorn en kon al snel terecht voor een intake. Tijdens dit gesprek kwam ze heel respectvol over en sprak ze veelal uit eigen ervaring. Na dit intakegesprek mocht ik al snel starten met de eerste sessies. Linda maakte een ‘behandelplan’ en de eerste weken had ik 2 sessies per week, in de natuur!

Linda heeft het talent om je op een respectvolle manier aan het denken te zetten en te prikkelen waar nodig. Ze houdt je een spiegel voor, wat soms erg confronterend is. Maar daarnaast kan ze geweldig luisteren en  geeft ze je talloze handreikingen waar je die week mee verder komt.

Als perfectionist ben ik niet makkelijk te overtuigen, maar al haar tips en handreikingen zijn theoretisch en vaak ook wetenschappelijk onderbouwd. Het is een vakvrouw, met een hart van goud!
Ben je op zoek naar een (burn-out) coach, neem contact op met Linda! Je gaat er geen spijt van krijgen.

Roel

Leerkracht

Coachingtraject voor minder stress en loslaten verleden

Mijn grens was bereikt, al jaren tobde ik met onverwerkte jeugdemoties, een mislukt huwelijk wat zijn weerslag op mijn, inmiddels volwassen, zonen had, de strubbelingen binnen een nieuw, samengesteld, gezin en een drukke baan. Ik was gewoon op en was al jaren tegen een burn-out aan het vechten.

Via internet gezocht en een contactverzoek ingediend, Linda belde de volgende dag al en ik had gelijk een klik, ik had iemand aan de telefoon die me meteen begreep, die snapte dat ik na al die jaren precies wist wat er met mij aan de hand was, maar waarvoor ik geen oplossing wist te vinden.

Het kennismakingsgesprek was één en al herkenning en ik besloot ervoor te gaan! Iedere maandag een uur wandelen, praten, veel naar mezelf kijken en vooral vooruit kijken.

Toch weer een familie-opstelling, waar ik zo tegen was, maar die me zoveel herkenning gaf. Het feit dat Linda, toen ze op mijn plaats stond, precies hetzelfde wist aan te geven wat ik voelde, onvoorstelbaar!

Ze heeft me geleerd mindful te wandelen, te luisteren naar mijn omgeving en voor mij werden de kraaien, die ik in het bos hoorde, mijn boze stemmen, de roodborstjes en koolmeesjes de lieve stemmen in mijn hoofd. Ik genoot (én geniet) weer van wandelen en om me heen kijken in plaats van met mijn gedachten in mijn hoofd de omgeving te vergeten, ben zelfs mindful (maar wel veilig) gaan autorijden!

Als het spannend wordt pas ik, dat kan heel snel merk ik, EFT toe, zie de zee en mijn kleinhond(!) Youp voor me, en kan de spannende situatie aan, dat is iets wat ik niet had kunnen bedenken vooraf.

Met de hulp van Linda heb ik het gered, als het me nu even tegen zit val ik niet meer in die diepe put maar stap uit het kuiltje om er weer voor te gaan.

Dank je wel Linda, met jouw hulp heb ik het gewoon zelf gedaan!!

Anoniem

Linda heeft mij weer leren ademen en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Dat klinkt misschien raar, want ademen gaat immers vanzelf. Echter is de manier van ademen en met welke gedachtegang, een wereld van verschil. En het bleef niet alleen bij dat ademen. Linda heeft mij veel inzichten gegeven waar ik mijn hele leven mee vooruit kan.

Stress periode

Gedurende een lange periode in mijn leven had ik veel stress vanuit mijn werk en privé leven. Tijdens  de eerste golf van het Covid-19 virus, kwam dat op een hoogtepunt. Mijn ademhaling was destijds zo hoog dat het wel leek of ik een marathon liep. Ik sprak in watervallen, mijn gedachten zaten vast in grote wervelstormen en ik wist even niet meer hoe ik alles moest doen. Mijn verstand kon het niet meer bijhouden en zei: STOP! Dit kan zo niet langer. Na die paar dagen, dat ik noodgedwongen echt even stilt stond, ben ik hulp gaan zoeken. Op zoek naar die persoon die mij weer balans kon geven in mijn leven. Ik koos bewust voor een coach die in de natuur werkte. Geen gesprekken voor mij tussen vier muren. Ik wilde buiten zijn en de frisse lucht in kunnen ademen.

Coaching in de natuur

Ik vond Linda via een korte zoektocht op internet. Haar manier van coaching sprak mij meteen aan en ik plande met haar een intake gesprek. Deze eerste wandeling was heel emotioneel maar voelde meteen goed en vertrouwd. En dit gevoel is tijdens het hele coaching traject gebleven. Linda gaf mij die handreikingen die ik echt nodig had. Ik merkte dat ik langzaam aan weer balans kreeg, want tijdens de wandelingen zag ik de schoonheid van de Loonse en Drunense Duinen weer. Ik kon weer waarnemen. Ik was uit mijn gedachten aan het stappen en weer aan het zien. Ook kwam het voelen weer terug. Een heftige ervaring. Want die knop weer aanzetten gaat niet zonder heftige emoties. Echter was het wel fijn. Ik voelde weer dat mijn hoofd en lichaam in balans waren.

Linda heeft mij weer helpen zien, voelen en ademen. Mijn leven is weer vol met rust, zelfzorg, creativiteit, vrolijkheid en lichtheid.

Ceciel

Illustrator freelance en communicatie medewerker, gemeente Heusden

Vitaliteitscoaching/Stresscoaching

Ik wil Linda bedanken voor ons kort maar krachtige termijn. Helaas door omstandigheden heb ik niet lang in behandeling kunnen zitten bij Linda. Maar de momenten die ik samen met haar had waren wel erg doeltreffend en direct helpend.

Door haar zachte aanpak een goed luisterend oor, begrip, kennis en kunde kon ik altijd veel leren in de wandelingen die wij hadden. Ik kon mijn hart luchten en ze had vaak snel door wat een mogelijk oplossing of actie kon zijn om mijn gedachten en patronen te veranderen.

De werkwijze van wandelen in het bos en daar de therapie volgen is erg prettig. Linda staat ook buiten de sessies echt voor je klaar, erg bijzonder!

Ik kan Linda voor iedereen aanbevelen die met zijn mind in gevecht is. Linda weet wat ze doet en is zoals gezegd direct doeltreffend.

Linda, nogmaals bedankt,

Jochen Kronenberg
Personal Trainer - Fit and Strong Kaatsheuvel

Jeanette heb ik geholpen met haar burn-out en dan specifiek gewerkt met EFT, dit heeft ze erover gedeeld:

EFT als mijn EHBO doosje

Dit vind ik het fijne van EFT. Ik kan het zelf gebruiken als dat nodig is om de eerste opkomende symptomen aan te pakken en te verminderen. Ik heb een burn-out te pakken en had veel last van angsten, hartritme stoornissen en hoofdpijnen. Ik heb geleerd hoe ik een paniekaanval zelf kan stoppen met EFT en hoe ik de eerste symptomen van een hoofdpijnaanval kan herkennen en er voor zorgen dat deze minder hard doorkomt.

Voor de diepere oorzaken van deze klachten en burn-out kan ik bij Linda terecht. Zij helpt me daar dan mee. Om het op een dieper niveau op te lossen. Op deze manier in samenwerking gaat het ook sneller dan alleen met iemand praten. Mijn hartritme stoornissen zijn zo goed als weg en ook hoofdpijn heb ik al een paar maanden niet meer gehad. Ik begin weer of misschien wel voor het eerst van mijn leven vertrouwen te krijgen, in mezelf en in mijn lichaam.

Steeds meer kies ik, in plaats ven medicijnen, voor het gebruik van EFT. Dat heeft geen bijwerkingen. Op deze manier zie ik EFT als EHBO doosje. Ik gebruik zelf EFT waar dat kan en voor moeilijkere zaken ga ik naar de dokter/ in dit geval therapeut. Linda dus. Linda heeft naar mijn mening goed inzicht en invoelingsvermogen om mij goed te begrijpen en te zien wat ik nodig heb om te kunnen groeien. Ik voel me veilig en gerespecteerd door haar.

Jeanette Monshouwer

Buschauffer

Vitaliteitscoaching
Linda is een echte professional. Haar oprechte, bevlogen en daadkrachtige aanpak, samen met haar intuïtieve, toegankelijke persoonlijkheid maken haar tot een topcoach. Ze heeft kennis van zaken en dringt snel door tot de kern. Ik kan haar zeker aanbevelen als sparringspartner, trainer of coach. Zowel voor zakelijke als persoonlijke ontwikkeling.

Caroline Broos

Bedrijfsmanager het Witte Kasteel, www.hetwittekasteel.nl

Vitaliteitscoaching
Waar is Linda goed in?

Het afstemmen op de behoeften van de coachee door te luisteren, te kijken en te voelen. Je weet de juiste elementen uit mijn verhaal te halen, dit samen te vatten en hierover de juiste (aanvullende) vraag te stellen of werkvorm in te zetten. Volgens mij zet je hierbij veel van je zintuigen in! 

Wat kan je zeggen over de vitaliteitscoaching van Linda?

Ik prijs me zeer gelukkig dat ik dankzij de het coachingstraject bij Linda meer inzicht heb gekregen in o.a. mijn kwaliteiten, valkuilen en kernwaarden. Daarnaast heb ik van haar vele praktische tips gekregen die ik kan inzetten in mijn dagelijks leven. Mede dankzij Linda’s vakkundigheid, enthousiasme, betrokkenheid en liefdevolle coaching heb ik veel over mezelf geleerd. Ik gun iedereen deze mooie investering in zichzelf!

Robin

Adviseur Leren & Ontwikkelen

Vitaliteitscoaching

Lieve Linda,

Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken voor jouw advies om meer te gaan bewegen en trainen. Ik sport nu elke dag van de week een half uur in de sportschool Curves. Deze school is op een paar minuten lopen van mijn huis, dus niet gaan is eigenlijk geen optie meer.

Na 6 maanden trainen is mijn zwangerschapsbuikje verdwenen, maar belangrijker nog: mijn postuur is verbeterd, ik voel me sterker, slaap beter en heb bakken met energie gekregen. In de eerste maanden na ons gesprek was het zomer, en werd mijn dochtertje vaak om 6.00 uur ´s ochtends wakker. In plaats van door het huis dwarrelen, wachtend tot de rest wakker wordt, ben ik op jouw aanraden gaan wandelen op nuchtere maag.

Ik heb zo ontzettend veel mooie zonsopgangen gezien! En mooie momenten beleeft, samen met mijn dochtertje. De ontbijtjes na een uur wandelen smaakten plotseling ook erg goed. Inmiddels is het wat donkerder buiten ´’s ochtends, en moet ik weer een nieuw moment gaan kiezen om nuchter te gaan wandelen. Maar al met al heb ik ontzettend veel meer energie gekregen. Ik kan het iedereen aanraden!

Hieke Voorberg

Makelaar, www.casalunya.nl

Stress- en ondernemers coachingtraject

Al lange tijd ben ik eigenlijk gewoon opzoek naar mezelf, maar hoe doe je dat jezelf vinden?
De afgelopen jaren heb ik van alles geprobeerd met steeds tijdelijk resultaat.

Vorig jaar ben ik gescheiden en daarnaast kreeg ik ook totaal geen energie van mijn huidige baan. Ook kreeg ik lichamelijk wat klachten wat normaal gesproken eigenlijk zelden voor komt. Voor mij een teken dat het nu echt tijd werd om mezelf te vinden. Ik kwam overspannen thuis te zitten en via via kwam Linda op mijn pad.

En wat een klik was er meteen! Het voelt alsof je met een vriendin zit te kletsen.

Met elke week de juiste tips en oefeningen kon ik meteen aan de slag en een bijzondere opstelling heeft de zaken uit het verleden opgelost.
Mede dankzij Linda zijn de eerste stappen richting mijn eigen praktijk gemaakt, een droom die steeds dichterbij komt.

Ik ben er nog niet maar er zijn al grote stappen gemaakt, op alle vlakken.
Linda, ik kijk er naar uit om de rest van de stappen te maken met jou als mijn coach!

Tamara van Kuijk

Moeder en kindercoach, De Piekerfabriek, Drunen

Stress- en ondernemers coachingtraject

De laatste jaren is er een hoop gebeurd in mijn leven. Dit heeft een behoorlijke impact gehad waardoor uit balans raakte. Dit voelde helemaal niet goed. Ik wilde de balans terug vinden en dat ook niet meer loslaten!

Ik had weinig energie, piekerde veel en was veel in mezelf gekeerd. Terwijl ik dit normaal niet heb, dus tijd om actie te ondernemen! En toen leerde ik Linda kennen!  Doordat zij met mij aan de slag ging, werden er snel dingen duidelijk en ik ben daarmee aan het werk gegaan. Ook heeft de bijzondere opstelling indruk gemaakt en veel inzichtelijk gemaakt. Hierdoor kon ik dingen uit het verleden beter loslaten en een plek geven. Door de leefstijl- en voedingsadviezen ben ik bewuster geworden van wat ik eet en hoe ik leef.

Er zijn concrete stappen richting mijn eigen bedrijf gemaakt, en de klik was zo goed dat we zelfs zijn gaan samenwerken. Ik kan mijn positiviteit en energie nu veel beter vasthouden, weet weer wat ik wil en heb alle vertrouwen in de toekomst.

Linda, bedankt en ik zal regelmatig terugkomen bij jou als coach!

Cindy van Wijk

Fotograaf & Mama, Haarsteeg, Cindy van Wijk Fotografie

Leefstijl- en Voedingsanalyse

Linda, echt top wat je doet en hoe je dat doet! Binnen een uur had je me overtuigd zonder je overtuigend op te stellen. Door je heldere uitleg en suggesties kwamen we al snel uit op een plan op maat. Je luistert en sluit aan, zodat het ook echt mijn eigen plan is binnen de haalbare mogelijkheden.

Astrid van der Meulen

Orthopedagoog-generalist, Waalwijk

Leefstijl- en Voedingsanalyse

Ik heb een heel leuk en interessant gesprek gehad met Linda! Linda vertelt heel enthousiast over alles wat ze weet, het is erg duidelijk en leerzaam! Bedankt Linda, voor het inzicht wat je me hebt gegeven.
Je bent een leuke, spontane vrouw!

Angelique Hendriks

Tandartsassistent, Kaatsheuvel

Veelgestelde vragen over het vitaliteitsprogramma

Wordt dit programma vergoed?

Het vitaliteitsprogramma wordt niet standaard vergoed. Je kunt informeren of er vergoeding is via je zorgverzekering. Het wordt wel mogelijk wel door arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergoed. Of door werkgevers als je ziek thuis bent, en anders uit het persoonlijk ontwikkelingsbudget wat veel medewerkers hebben. Door het persoonlijk ontwikkelbudget heb ik al veel mensen kunnen helpen. Soms sta ik niet standaard opgenomen in het aanbod waaruit je kan kiezen (zoals bij de Rabobank bijvoorbeeld), maar kan je er wel om vragen en lukt het gewoon.

Waarom kiezen mensen voor jouw coaching?

Deze vraag heb ik aan enkele deelnemers gevraagd en dit kreeg ik terug:

– Het afstemmen op de behoeften van de coachee door te luisteren, te kijken en te voelen. Je weet de juiste elementen uit mijn verhaal te halen, dit samen te vatten en hierover de juiste (aanvullende) vraag te stellen of werkvorm in te zetten. Volgens mij zet je hierbij veel van je zintuigen in! Daarnaast heb ik bewondering voor de enorme hoeveelheid kennis die je beschikt en deze op een heldere en duidelijke manier kan overdragen op de ander voor wie deze kennis volledig nieuw is.

– Vanwege je openheid en de spiegel die je mij voor houdt

– Ik heb voor jou gekozen omdat je geschreven stuk mij zo aansprak. “onderliggende oorzaken tot de kern oplossen”, “het veranderen van negatieve gedachten”, het zelf hebben gehad van een burn out en door het hele geschreven stuk heen voelen dat dit werk jouw passie is! Nu in de coaching is dit mijn ervaring met jou: je kan goed luisteren, schakelen, inzicht hebben, er op inspelen en handelen, vertrouwen geven, aanmoedigen, je het gevoel geven dat je alles kunt zeggen en dat ook doet, tijdens de sessies en zelfs tussendoor….Je bent er en dat is echt een heel fijn idee in de tijden dat je je gewoon niet goed voelt….De kunst van jou dat je na een coach-wandeling met een beter en fijner gevoel weer naar huis gaat.

– Omdat je in goed kan luisteren, patronen kan herkennen, aanpassingsvermogen hebt (doen wat nodig is ipv wat zou moeten), integer bent, relatie opbouwt, vertrouwensbasis opbouwt, uitdaagt, spelenderwijs bestaande patronen zichtbaar maakt, aanzet tot zelfreflectie, respectvol communiceert, Engelengeduld hebt 😉

 

Hoe lang kan ik er over doen?

Het vitaliteitsprogramma heeft een bepaalde opbouw en geeft richting in wanneer je de volgende module kunt doen. Desondanks heb je alle vrijheid, je kunt de modules doen wanneer je wilt en er zo lang over doen als je wilt. Alles staat in 1 keer open en je hebt 1 jaar toegang.

Hoeveel tijd kost het vitaliteitsprogramma per week?

Dat bepaal je helemaal zelf! Je kan er zoveel tijd aan besteden als je wilt en jij bepaalt het tempo. Het advies is wel dat het goed is om iedere dag een half uur te reserveren om te kunnen reflecteren, wil je het meeste uit het vitaliteitsprogramma halen. De modules duren 1 tot 1,5 uur per keer inclusief het werkboek. Het bullet journal helpt je om een goede planning te houden.

Ik heb al heel veel gedaan, ik ben bang dat ik niks nieuws meer leer.

De meeste mensen die ik coach hebben al veel gedaan en zijn geïnteresserd in persoonlijke ontwikkeling. En iedere keer komen ze tot veel nieuwe inzichten. Er is een reden dat je interesse hebt in het vitaliteitsprogramma. Blijkbaar wil je iets nieuws leren. Als jij zelf de intentie hebt om er veel nieuwe dingen uit te halen, dan gebeurt dat ook. Enkele deelnemers vertelden mij dit:
– Mijn twijfels vooraf waren voor kritisch van aard. Na talloze hulpverleners te hebben versleten, vraag je jezelf af: ‘wat kan deze me nu nog brengen’. Gelukkig bleken deze twijfels volledig ongegrond.
– Of ik voldoende nieuwe handreiking zou krijgen, naast de stappen die ik al gezet had. Maar dat is zeker zo!

Ik twijfel of het mij lukt om alles online te doen, mis ik dan niet iemand die mij spiegelt en confronteerd?

De ervaring leert dat het heel goed te doen is online. Het vitaliteitsprogramma is afwisselend en bouwt rustig op. Het vraagt wel om commitment. Als je twijfelt kan je overwegen om alles met 1- op 1 coaching te doen, of je kiest voor het programma met coachsessies. Je kunt altijd tegen later sessies erbij kopen. Dan heb je het beste van beiden!

Yesterday I was clever so I wanted to change the world. Today I am wise so I am changing myself.

~ Rumi ~

Heb je over 10 jaar spijt als je het nu NIET doet?

 

“Don’t wait for the perfect moment, Take the moment and make it perfect”

Niet twijfelen maar DOEN.

Wil je weten of mijn vitaliteitsprogramma iets voor je is? Stel je vraag en ik neem contact met je op.

Hoe kan ik je helpen?