Dan heb je het zo ver geschopt dat je 20 miljoen euro omzet draait en actief bent in 22 landen. En dan beland je tóch in een burn-out. Het overkwam Bilal Çaki (31) van halal-kip familiebedrijf Bilal Group omdat hij dacht dat híj het beste was in alles en niet kon loslaten. Herkenbaar? Veel ondernemers kloppen bij mij aan voor executive burn out coaching bij burn-out en stress. In dit blog vertel ik je waar de meesten mee worstelen.

 

Al meer dan 20 jaar ervaring help ik ondernemers en managers met complexe situaties. In de tijd dat ik nog in de financiële dienstverlening werkte, hielp ik bij private banking vermogende cliënten met ingewikkelde vraagstukken. Nog steeds kloppen veel mensen met een probleem en vaak complexe situatie bij mij aan. En mag ik ze als vitaliteit en burn-out coach veel breder helpen dan enkel op het financiële vlak. Door mensen de juiste vragen te stellen, komen ze vanzelf tot de juiste inzichten over wat te doen. We vinden er altijd wel iets op.

 

Ik kan het niet loslaten! 

 

Een team managen is niet voor iedereen. Je hebt natuurlijke leiders, en mensen die managen vanuit angst en controle in plaats vanuit vertrouwen in je mensen. Als je nog teveel een controlerende rol hebt, dan kun je leren om het los te laten en meer de regie pakken. Jouw daadkrachtige leiderschap mixen met jouw zachtheid en empathische kant. Goed aanvoelen wat er op de werkvloer leeft en vervolgens sturen. In plaats van zelf alles maar oppakken, en denken dat zonder jou het bedrijf omvalt als je dat niet doet. Want als je een goed team hebt, dan is dat niet zo. Sterker nog: waarschijnlijk sta jij door jouw micromanagement de groei van jouw personeel én jouw bedrijf alleen maar in de weg.

Misschien vind je het helemaal niet leuk om mensen te managen, krijg je daar geen energie van. Of is de groei uit je bedrijf en raak je verveeld. Je kunt er dan voor kiezen om uit de operatie te stappen en een andere CEO te zoeken voor jouw bedrijf. Dat zijn allemaal praktische mogelijkheden. Dit is een groeipad, eerst moet je leren om beetje bij beetje jouw werkzaamheden te delegeren en het los te laten. En meer activiteiten te gaan doen die wel goed bij jou passen, waar je wel energie van krijgt.

Burn out coaching

Ik heb te weinig tijd voor mijn privéleven

 

De ondernemers die ik begeleid via burn out coaching ervaren al na korte tijd meer innerlijke rust en vertrouwen. Door de dingen weer helder te gaan zien, gaan ze weer de juiste prioriteiten stellen.

Voor iedereen die een verantwoordelijke baan heeft, komt het privéleven makkelijker in gedrang. Het is dan extra belangrijk om de juiste prioriteiten te stellen. En om deze te durven stellen. Is jouw gezin voor jou het belangrijkste? Boek dan eerst je vakanties. Regel alle leuke dingen dan eerst. Stel, je hebt een pot die je mag vullen op het strand. Doe dan eerst de kiezels en steentjes er eerst in, oftewel: de dingen die voor jou belangrijk zijn. De rest van de pot vult zich dan vanzelf wel met zand, de onbelangrijke dingen. Denk ook aan het befaamde vakje 2 van de Eisenhower-matrix.

Hoe weet je nou wat écht belangrijk is voor je?

Daar kom je achter door te kijken naar je kernwaarden. Door een persoonlijk statuut te maken, bij wijze van kompas, waar je altijd op terug kunt vallen. Stel dat je straks terug kijkt op je leven. Wat zou je dan opnieuw willen doen? Zou je meer aandacht willen hebben voor de mensen om je heen? Meer in het hier en nu willen leven? Jouw antwoord op deze vragen, geven aan welke prioriteiten je nu het beste kunt stellen. Door de regie daarover te pakken, en de minder belangrijke dingen los te laten. Niet vanuit daadkracht of discipline, maar vanuit liefde voor jezelf.

Burn out coaching

Omdat steeds meer topondernemers, senior managers en CEO´s hun weg naar mij weten te vinden, bied ik nu ook Executive Burn out coaching aan. Wil jij graag eens kennismaken om te kijken of ik als burn out coach jou verder kan helpen?

Wil je graag een adviesgesprek? Ik vind het leuk om met je in contact te komen!

Als mijn agenda op korte termijn geen ruimte heeft, bericht me gerust. Zeker voor intakes en kennismakingen plan ik ruimte in omdat ik van mening ben dat je met stress- en burn-out klachten snel geholpen wilt worden. Natuurlijk ben je ook welkom ook voor leefstijl- of vitaliteitsvraagstukken. Of voor informatie over trainingen en workshops!

Je kunt meteen inplannen in mijn agenda.Of mail me op linda@lindahoogendoorn.nl. WhatsApp op (06) 29 58 10 81. Telefonisch ben ik moeilijk bereikbaar ivm workshops en coachsessies, dus laat een bericht of appje achter. Ik werk vanuit Plantloon bij restaurant de Galgenwiel in Waalwijk, of online.

Spreekt mijn manier van begeleiden je wel aan maar woon je niet in de buurt en wil je begeleiding in de natuur. Neem ook dan contact met me op voor het vinden van een passende match voor jou. Ik help je om de juiste coach of therapeut te vinden binnen mijn netwerk en team én ik begeleid de communicatie richting werkgever of bedrijfsarts als dat nodig is.

 

Meer lezen

Loslaten en accepteren: 3 stappen naar een vrijer en zorgelozer leven

Een te groot verantwoordelijkheidsgevoel: zo herken je het en ga je ermee om 

Ondernemer Bilal Çaki had een burn-out (Groeivoer Mastermind) 

Nieuw! Mijn nieuwe online trainingsprogramma bij burn-out en stress

 

Hoe kan ik je helpen?

Wil jij de 12 beste tips ontvangen voor een stressvrij en vitaal leven? En vind je het leuk af en toe een nieuwsbrief of nieuwe blog te ontvangen?

Download hier gratis de 12 beste tips voor een stressvrij en vitaal leven!

Je ontvangt naast de tips meteen praktische handvaten hoe je ze toe kunt passen.

 

Je ontvangt de tips in je mailbox. Het is belangrijk dat je via de e-mail nog akkoord geeft. Later kan je je ieder moment uitschrijven.