Over Linda

Er ontstaat bij mij een grote glimlach als ik hoor na een coachingstraject: “ik heb weer plezier en vertrouwen in de toekomst, mijn klachten waren een kans” Ook geeft het mij energie te doen waar mijn passie en kracht ligt: door een aandachtige, diepgaande en coachende aanpak in de natuur jou weer terugbrengen naar jezelf, wie jij bent.

Mijn leven

In mijn dagelijkse leven ben ik moeder van drie prachtige dochters, getrouwd en woonachtig in het mooie Waalwijk. Ik houd van natuur, reizen, goede gesprekken, diepgang en lange zomeravonden. Ik ben een echt mensenmens, intuïtief en kom graag tot de kern.

Ik heb jarenlang in de financiële dienstverlening gewerkt waarin ik vooral veel ondernemers heb begeleid. In 2016 heb ik na mijn burn-out mijn loopbaan een andere draai gegeven. Inmiddels ben ik alweer jaren werkzaam als stress- en burn-out-coach, vitaliteitscoach en trainer.

Door mijn burn-out vond ik mijn werkplezier

De burn-out waar ik in terecht kwam, is mijn grootste cadeau geweest om echt mijn hart te gaan volgen. Dat is voor mij een prachtige ontwikkelingsreis geweest om mijzelf te realiseren waar het voor mij om draait en wat mij drijft. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat ik veel heb geprobeerd en vele wegen heb bewandeld, en dat ik inmiddels weet wat nodig is om een echt diepgaande verandering te krijgen.

”Yesterday I was clever so I wanted to change the world. Today I am wise so I am changing myself”

Gezonde leefstijl

Rust

Het geeft mij veel rust om de balans weer teruggevonden te hebben. Mijn leven lang ben ik graag in de natuur geweest. Na een lange wandeling is mijn hoofd weer leeg en komen er mooie inzichten. Deze inzichten maken een diepgaande en blijvende verandering mogelijk.

Coach

Persoonlijke ontwikkeling is een ware passie waar ik doorlopend mee bezig ben. Ik zie het als een groot voorrecht om deze ervaring en opgedane kennis te mogen delen. Naast mijn ervaring hebben mijn opleidingen mij een sterke onderbouwing en didactische basis gegeven. Zo ben ik onder meer opgeleid tot:

 

 • Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach (MARK academy, geaccrediteerde registeropleiding post-hbo)
 • Professioneel trainer (MARK Academy)
 • ACT-Master
 • ACT “Acceptance and Commitment Therapy” (ACT in Actie)
 • ACT verdieping (ACT in Actie)
 • ACT in groepen (ACT-Guide)
 • Optimal EFT opleidng (NOVET opleidingen)
 • Innerlijk kindwerk met EFT (NOVET Opleidingen verdieping)
 • Zielsoorzaken van Ziekte (Karin van Baelen)
 • Systemisch coach (1:1 opstellingen, Annelies Voulon)
 • 1 op 1 Energetische Opstellingen met regressietherapie (Llianders opleidingsinstituut)
 • Transformational Cupping
 • Maskers en karakterstructuren en systemisch waarnemen
 • Bewust hardlopen basis en verdiepingscursus (Loop jezelf beter)
 • Energiemanagement basis en verdieping (Intuitieve trainingen)
 • Procesbegeleiding bij trauma en schaduwwerk (innerlife opleidingen)
 • Omnium Healing (Hyacintha)
 • Stress- en burn-out begeleiding (Meulenberg)
 • Trainer Quickscan organisatie in Balans (Mark academy)
 • Verdieping leefstijl (Mark academy)
 • DISC en Drijfveren coach (Talent First)
 • HeartMath facilitator (HeartMath)
kennismaking Linda Hoogendoorn

Naar de kern

Veranderen start met loslaten en inzicht. Wij gaan samen aan de slag! Belangrijk in de begeleiding vind ik dat we de onderliggende oorzaken tot de kern oplossen. Samen besteden we ook volop tijd aan jouw waarden, kwaliteiten en wat jouw drijfveren zijn. Ook integreren we een gezonde leefstijl die past in je huidige leven, krijg je inzicht in patronen, lossen we trauma op en verstoringen in het familiesysteem én verhogen we jouw bewustzijn. Je krijgt tools aangereikt om duurzaam en versneld te herstellen uit je burn-out.

Een krachtig fundament!

Het is jouw fundament waardoor je bewuster in het leven staat en diepgaande relaties aan kan gaan. Je kwaliteit van leven zal toenemen en je zult je vol zelfvertrouwen voelen en meer energie hebben. Hierdoor ben je in staat om betere keuzes voor jezelf en anderen te maken en komt jouw hele ontwikkeling in een stroomversnelling.

Twee grote artikelen in de Flair

Het eerste artikel is verschenen in de uitgave van 6 september 2023. Dit grote artikel van 10 pagina’s is een zelfhulpdossier: Nee leren zeggen. Je kunt de pdf van het interview nee leren zeggen hier downloaden.

Het tweede artikel is van 13 december 2023 en dit grote artikel is wederom een zelfhulpdossier. Dit keer over Onzekerheid. Het gaat veel in op EFT waarmee je de onderliggende oorzaken op kunt lossen, maar ook de praktische kant over hoe je meer uit je comfortzone kunt komen door te gaan doen. Je kunt de pdf van het interview Onzekerheid hier downloaden.

Beide artikelen zijn geschreven door Yvette Bax.

In de top 10 beste stresscoaches van Nederland 2023

Ik sta in de top 10 van stresscoaches van Nederland! Dat is natuurlijk een mooi compliment en ik hoop nog veel mensen te mogen helpen met stressklachten. Naast stressklachten begeleiden we ook met leefstijl, vitaliteit en burn-outs. Kenmerkend is het werken in de natuur, wat veel extra voordelen heeft. Je kunt de top 10 bij me opvragen. Het onderzoek was uitgevoerd door de drogisten test.

Linda.nl
act master

Linda Hoogendoorn is ACT Master; ACT behoort tot de zogenaamde ‘Derde Generatie Cognitieve Gedragstherapieën’, waar ook stromingen als
Mindfulness en Positieve Psychologie onderdeel van zijn. ACT richt zich primair op coping i.p.v. klachten, en
gaat uit van het idee dat je niet klachtenvrij hoeft te zijn om gelukkig te kunnen zijn.

EFT van a tot z

Linda Hoogendoorn staat in het boek EFT van A tot Z als EFT-behandelaar met een interview en video film waar je via het boek toegang tot hebt. Hierin wordt een EFT-sessie helemaal uitgewerkt.

DISC analyse
Drijfveren Analyse

“Yesterday I was clever so I wanted to change the world. Today I am wise so I am changing myself”

Hoe kan ik je helpen?