Vitaal bedrijf met regie op eigen vitaliteit

 

Deze interactieve workshop zet je op een heel positieve manier in beweging. De workshop is gericht op het bepalen en behalen van de individuele vitaliteitsdoelen van jouw medewerkers op het gebied van leefstijl en energie. We gaan samen aan de slag met het belang van een gezonde leefstijl, de BRAVO factoren, balans werk en privé en energiemanagement.

Waarom is leefstijl en energie zo belangrijk?

Een vitaal bedrijf start met de vitaliteit en bevlogenheid van haar medewerkers. Energieke, fitte en gezonde medewerkers die bewust met hun energie om gaan en een gezonde leefstijl hebben zijn beter in balans, presteren beter, voelen zich gelukkiger, zijn gemotiveerd, innovatiever, productiever en verzuimen beduidend minder dan hun minder vitale collega’s.

Onderzoek wijst uit dat organisaties met vitale en bevlogen medewerkers 21% productiever en 22% meer winstgevend zijn. Klanten beoordelen vitale en bevlogen organisaties gemiddeld 10% beter dan niet-vitale organisaties. Een vitaal bedrijf kent 37% lager verzuim en gemiddeld 45% lager verloop. Kortom: investeren in een vitale en bevlogen organisatie loont!  Dit vraagt echter wel om “vitaal leiderschap”. Mederwerkers die aan het stuur staan van hun eigen vitaliteit, die zelf de regie weer pakken.

Wat levert de workshop “regie op vitaliteit: leefstijl en energie” op?

  • Een korte tijdsinvestering van 3 uur;
  • Bewustwording van medewerkers op leefstijl, energie, balans werk-privé, stress en eigen invloed;
  • Inzicht in ingesleten patronen, overtuigingen en gedachten;
  • Regie nemen op de eigen vitaliteit;
  • Kennis en kunde over leefstijl, balans en energiemanagement;
  • Draagvlak onder de medewerkers en duurzame oplossingen;
  • Een vitaal bedrijf.

Werkwijze richting een vitaal bedrijf

Na een speelse manier van kennismaken, een schaalwandeling over wat het ideale plaatje is, volgt uitleg over leefstijl en energie. Er wordt inzicht verkregen in wat het je oplevert, en ook in de valkuilen, wat wel werkt, en wat niet. Een ieder gaat zijn eigen balans opmaken, waar sta ik nu en waar wil ik naar toe. Waar gaat het nou echt over? Alle medewerkers gaan naar huis met persoonlijke vitaliteitsdoelen op het gebied van leefstijl en energie en een haalbaar, praktisch plan om deze doelen te behalen. Er is inzicht, helderheid en veel positieve energie en motivatie om aan de slag te gaan.

Voor wie?

Iedereen die meer energie wil, een gezonde leefstijl, beter met stress om wil gaan, een betere balans ervaren en fitter wil worden.

Duur?

1 dagdeel van 3 uur, 10 medewerkers

vitaal bedrijf
vitaal bedrijf
vitaal bedrijf

De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf

Hoe kan ik je helpen?