Dankbaar voor alle kansen

In mijn leven heb ik veel meegemaakt. Maar of het nu gaat om mantelzorg, verlies van relatie, hevige stress of wat dan ook, het kenmerkt mij dat ik in ieder probleem een kans zie. Om te groeien, om te leren en om dankbaar te zijn voor wat er wel is. Dit maakt dat ik makkelijk kan relativeren en situaties luchtig kan ervaren. Dit wordt als prettig ervaren door de mensen om mij heen en daardoor delen mensen heel makkelijk hun moeilijke situaties met mij. Al gauw ben ik voor veel mensen een vertrouwenspersoon. Ik vind het ook erg leuk om mensen te helpen.

Nieuw begin

Het is makkelijk voor mij situaties als een nieuw begin te zien. Dit geeft mij veel energie en ik vind het super hier dan ook het meeste uit te halen. Het oude loslaten en al je energie op het nieuwe richten gaat mij goed af. Of het nou gaat om verlies van gezondheid door bijvoorbeeld een burn-out of verlies van een dierbare door scheiding of overlijden, je eigen mindset kan heel erg helpen hoe je dit ervaart.

De natuur

De natuur is een bron van inspiratie voor mij. In de herfst laten de bomen hun blaadjes vallen, alles wordt kaal en de in de lente groeit alles weer. Dit gaat heel natuurlijk dat loslaten en weer groeien. Prachtig vind ik het. Daarom ben ik heel dankbaar dat ik ín en mét de natuur mensen begeleid met hun uitdagingen. De natuur kan een mooi voorbeeld zijn en helpt je weer afstand te nemen en te zien waar het echt om gaat. Wandelen maakt mijn hoofd leeg en zorgt ervoor dat ik weer ga voelen.

Missie

Al vanaf 2015 begeleid ik mensen met mijn missie naar een gezonder en gelukkiger leven. Heel veel mensen heb ik begeleid met hun leefstijl en voeding. Je lekker voelen in je lichaam geeft zelfvertrouwen. Gezonde voeding en fit zijn helpt om veerkrachtig te zijn. Toch heb ik altijd ervaren dat het niet alleen draait om leefstijl en voeding. Het is een mooi hulpmiddel maar hoe komt het nu dat iemand bijvoorbeeld slecht eet? Vaak zit daar veel meer onder. Dat heeft mij altijd al gefascineerd en ik ben heel nieuwsgierig naar waarom mensen doen wat ze doen. Dus mijn missie blijft mensen helpen met gezonder en gelukkiger leven maar nu begeleid ik mensen met wandelcoaching waarbij de aanpak veel diepgaander en intergraler is.

 

Integrale kijk

De integrale aanpak zoals die vanuit de coaching van Linda Hoogendoorn heb ik geleerd en dit is hoe ik mensen begeleid in de wandelcoaching. Dit bestaat uit een aanpak op 5 gebieden.

IQ: Mentale Quotiënt = wat zijn je overtuigingen, zijn ze helpend of beperkend. Wat is je visie? Ben je veel aan het piekeren of kun je loslaten?

FQ: Fysiek Quotiënt = beweging, voeding, ontspanning en rust

EQ: Emotioneel Quotiënt = emoties voelen, hoe ben ik in verbinding met mijzelf en met de ander

SQ: Spiritueel Quotiënt = waarvoor kom ik ‘s morgens mijn bed uit, zingeving, kwaliteiten, ken jezelf

Leiderschap/pro-activiteit = de regie nemen over je leven, je leven LEIDEN ipv lijden, prioriteiten stellen

grenzen stellen

Kwaliteiten

Als mens en en coach ben ik spontaan, leergierig, zorgzaam en respectvol. Ik zal altijd respectvol omgaan met je en niet over je oordelen. Mijn leergierigheid maakt dat ik nieuwsgierig ben naar je en veel vragen stel. Ook omdat ik spontaan ben zal ik je misschien makkelijk uit je comfortzone weten te halen, al is het met wat humor! Omdat ik zorgzaam ben zorg ik dat jij jouw doelen kunt gaan behalen, dit is belangrijk voor me.

Ik kijk er naar uit kennis met je te maken. Plan gerust vrijblijvend een mooie wandeling met me in!

Met warme groet,
Mariëlle

 

 

 

coach Marielle

The outer conditions of a person’s life will always be found to reflect their inner beliefs.

~

James Allen

Neem hier contact op voor meer informatie
Hoe kan ik je helpen?