Je verwacht het misschien niet, maar water kan je helpen om meer rust te ervaren in je leven. We bestaan immers voor 70% uit water. Onder invloed van de maan ontstaat er eb en vloed, de getijden. De maan heeft ook invloed op ons lichaam. Maar er is meer te vertellen over water. Wat dat is, leg ik uit in dit blog.

 

Water als ritueel

 

Al eeuwenlang vormt water een rode draad in ons leven. Sjamanen voeren waterrituelen uit, in offerfeesten werd er gebeden voor water. We drinken water, we wassen ons met water. Koken doen we met water en er is ook veel water in de sportrecreatie.

Kortom: er gaat geen dag voorbij zonder dat we water gebruiken. Het is als een ritueel dat elke dag aandacht krijgt. Alleen kijken we er niet zo naar.

 

Water gevuld met liefde

 

Water leeft, water heeft energie. De Japanse onderzoeker Masuru Emoto heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar water. Hierover schreef hij diverse boeken:

 • De boodschap van water
 • Water heeft het antwoord
 • Het geheime leven van water
 • Het wonder van water
 • (voor kinderen) Water heeft een geheim.

Wat Emoto heeft ontdekt is dat wanneer je water blootstelt aan mooie klassieke muziek en het bevriest dat er dan mooie harmonische kristallen ontstaan. Als je water bevriest na blootstelling aan heavy metal, dan zijn de kristallen meer chaotisch geordend. Hij deed ook experimenten met geschreven woorden. En je raadt het al: van het woord oorlog ontstonden er chaotisch geordende kristallen, en van liefde en vrede waren de verbindingen weer meer harmonisch.

Water blijkt dus informatie op te slaan waar het aan wordt blootgesteld.

meer rust ervaren door water

Bron: Masuro Emoto.

 

Extra rust in je leven

 

 • Wil jij graag meer ontspanning en rust ervaren in je leven?
 • Meer innerlijke rust?
 • Het soort rust waarbij je niet de hele dag AAN staat? Maar ook gewoon even rustig kunt ontspannen?

 

Dit is de wens van veel mensen, om meer ontspanning te ervaren in hun werk en leven.
Omdat water een rode draad is in ons leven, is water een prachtig hulpmiddel voor meer ontspanning.

Het water waarmee je je tanden poetst, je handen wast en je koffie drinkt zijn dus een goed hulpmiddel voor meer rust. Water neemt de trilling van rust en liefde met zich op als je deze daarmee geprogrammeerd.

Hoe werkt dit concreet?

Nou als je een glas water drinkt en vooraf jezelf hebt gezegd en hebt gevoeld dat dit jou meer rust geeft, dan krijg je dat ook. Je kunt ook een waterkan vullen en daar een briefje met rust of liefde op plakken. Als je doucht, bedenk je dan ook dat het water jou rust geeft. Water is er altijd, de hele dag door en daarin makkelijk om als hulpmiddel te gebruiken. Als je jezelf vult met de energie van rust, dan word je dat ook. Je bestaat immers voor het grootste deel uit water.

 

Coaching Nionplas Raamsdonksveer

Word rustig met water: 10 praktische tips

 

 •  Zet de woorden liefde en rust op jouw waterfles, kan, mok of glas;
 • Kook met liefde en rust, je proeft het verschil;
 • Was bewust je handen met meer rust;
 • Stel je voor dat alle zorgen van je afspoelen als je doucht en dat je wordt gevuld met meer rust;
 • Ga in bad en maak bewust contact met het water, nadat je de intentie hebt gezet voor meer ontspanning;
 • Drink gevitaliseerd en gereinigd water uit bijvoorbeeld een Berkey waterfilter;
 • Drink genoeg, drink veel en zet de intentie voor meer relaxedheid;
 • Als je niks hebt met intentie en energie, dan helpt het ook al om deze dingen bewust te doen;
 • Loop eens door de regen en stamp door de plassen;
 • Visualiseer al het water in jouw lichaam, je bestaat voor 70% uit water en zet de intentie om meer rust te ervaren in jouw leven.

Wat je aandacht geeft, groeit

Een bekend gezegde, maar oh zo waar. Als je meer aandacht geeft aan rust krijgen in jouw leven, dan zul je dat ook meer gaan ervaren en gaan ontvangen.

Als jij aandacht schenkt aan chaos, stress en onrust dan ga je dat ook meer ervaren.

Where the attention goes, energy flows

Let dus goed op waar jouw aandacht naartoe gaat.
Water kan jou helpen om jouw focus op rust te houden.

 

Meer lezen over meer rust ervaren

 

Het geheugen van water

Innerlijke rust ervaren

Mindfull tekenen

Meer ontspanning en rust ervaren

 

Ik vind het leuk om met je in contact te komen!

Als mijn agenda op korte termijn geen ruimte heeft, bericht me gerust. Zeker voor intakes en kennismakingen plan ik ruimte in omdat ik van mening ben dat je met stress- en burn-out klachten snel geholpen wilt worden. Natuurlijk ben je ook welkom ook voor leefstijl- of vitaliteitsvraagstukken. Of voor informatie over trainingen en workshops!

Je kunt meteen inplannen in mijn agenda.Of mail me op linda@lindahoogendoorn.nl. WhatsApp op (06) 29 58 10 81. Telefonisch ben ik moeilijk bereikbaar ivm workshops en coachsessies, dus laat een bericht of appje achter. Ik werk vanuit Plantloon bij restaurant de Galgenwiel in Waalwijk, of online.

Spreekt mijn manier van begeleiden je wel aan maar woon je niet in de buurt en wil je begeleiding in de natuur. Neem ook dan contact met me op voor het vinden van een passende match voor jou. Ik help je om de juiste coach of therapeut te vinden binnen mijn netwerk en team én ik begeleid de communicatie richting werkgever of bedrijfsarts als dat nodig is.

 

Hoog in je energie zijn

Hoe kan ik je helpen?

Wil jij de 12 beste tips ontvangen voor een stressvrij en vitaal leven? En vind je het leuk af en toe een nieuwsbrief of nieuwe blog te ontvangen?

Download hier gratis de 12 beste tips voor een stressvrij en vitaal leven!

Je ontvangt naast de tips meteen praktische handvaten hoe je ze toe kunt passen.

 

Je ontvangt de tips in je mailbox. Het is belangrijk dat je via de e-mail nog akkoord geeft. Later kan je je ieder moment uitschrijven.