Vaak krijg ik de vraag: hoe gaat een coachingstraject eigenlijk in zijn werk? Voor wie mij nog niet kent: ik ben Linda Hoogendoorn en ik ben vitaliteits-, stress- en burn-out coach in Waalwijk. Ik coach mensen online, in bedrijf én wandelend in het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Woon je niet in de buurt van Waalwijk dan werk ik samen met een coach vlakbij jou. In dit blog vertel ik jou uit welke onderdelen een coachingstraject bij mij bestaat, wat je allemaal gaat leren en wat de blijvende positieve impact is van een coachingstraject in jouw leven en die van jouw omgeving.

 

Wie klopt er allemaal bij mij aan en waarom?

Ondernemers, ouders, managers, coaches, man, vrouw, jong en oud: ik coach allerlei soorten mensen. Uit de buurt van Waalwijk, in andere delen van Nederland en in het buitenland – zo coach ik online bijvoorbeeld ook iemand die in Spanje woont. 99% van de mensen die bij mij aanklopt zoekt een oplossing voor een probleem. Een klein probleem, of een groot probleem. Fysiek, of emotioneel. Zakelijk of privé. De meeste mensen vinden mij via via, via samenwerkingpartners of via mijn website.

Dit zijn de redenen waarom mensen hulp zoeken bij een coach:

 • stressklachten of burn-out;
 • slecht slapen;
 • moeite met loslaten;
 • hartkloppingen;
 • nek- en rugklachten;
 • moeite met mijn leidinggevende;
 • lastige thuissituatie;
 • persoonlijke, intuïtieve en zelfontwikkeling;
 • geen voldoening meer uit werk halen;
 • angst of depressieve klachten;
 • traumaverwerking;
 • lusteloosheid, weinig energie, energiemanagement;
 • angst- en paniekaanvallen;
 • balans werk-privé;
 • vitaliteit- en gezonde leefstijl;
 • gedragsverandering;
 • rouwverwerking of ontslag;
 • zingevingsvragen;
 • piekeren, onzekerheid en twijfel.

Eenmaal in contact, gaat het coachingstraject als volgt in zijn werk.

1. Het kennismakings- en intakegesprek

Zodra iemand contact opneemt, bel ik terug om de vraag te beluisteren en vast te stellen of het een vraagstuk is waarin ik kan begeleiden. Daarna plannen we een kennismaking in, wat vaak ook meteen deels de intake is. Dat kan zijn in het bos, in mijn coachpraktijk, op de werkvloer, maar net wat de wens is. De kennismaking duurt maximaal een uur. Ik besteed er veel aandacht aan om mensen op hun gemak te stellen. Als dat eenmaal zo is, dan nodig ik diegene uit om zijn of haar verhaal te vertellen. Dit gesprek is heel belangrijk: daaruit kunnen we samen vaststellen of ik de juiste persoon ben om jou verder te helpen. Ook probeer ik boven water te krijgen wat de oorzaken zijn van de klachten. De reacties die ik krijg na een kennismakinggesprek zijn vaak positief. Vaak weten mensen ergens diep van binnen al wel wat het probleem is, en helpt het om dat bevestigd te krijgen. Ook krijgen mensen nieuwe inzichten die verhelderend zijn. Sommige mensen zeggen na de intake meteen: ik wil aan de slag, anderen laten het even bezinken en nemen daarna contact op, anderen besluiten na de offerte en het plan van aanpak of ze willen starten.

Neem contact op met me voor een kennismaking

Als ervaren stress- en burn-out coach begeleid ik al vele jaren succesvol veel mensen op het gebied van stress, burn-out, persoonlijke ontwikkeling, trauma of andere vraagstukken. Daarnaast geef ik trainingen zoals werkdruk en stress of energiemanagement.

Neem gerust contact met mij op
- per email linda@lindahoogendoorn.nl
- whatsapp of bel (06) 29 58 10 81

Stress- en burn-out coaching traject

Ik weet het nog heel goed. Het moment was daar. Ik kon niks meer… mijn grens was bereikt. Ik was op. En dat op 23 jarige leeftijd. Ik dacht dat de wereld instortte inclusief ikzelf. Ik wist niet waar ik moest beginnen. En naar een psycholoog wilde ik niet. Zag het al weer voor me… aan een tafeltje zitten en praten. Ik wilde iets wat bij me past en waar ik zelf achter stond. Ik besloot een intake te doen met Linda.

Vanaf moment 1 voelde dit vertrouwd en goed. Ik besloot ervoor te gaan. In het begin 2 x per week. Het waren fijne momenten samen buiten in het bos. De buitenlucht is erg fijn. Ik was blij met de hulp die ik van Linda kreeg. Ik kon alles tegen haar vertellen en als ik vragen had mocht ik ze altijd stellen. Dat voelde vertrouwd en dat was nou net iets wat ik nodig had, om een nieuwe weg in mezelf te zoeken en het anders te doen.

Zo verliep mijn traject verder, en elke keer kwam ik een stukje dichter bij mezelf. Door de EFT methode kan ik nu makkelijker dingen loslaten. 1 op 1 is dit een fijn moment en Linda begeleid je hier goed doorheen. Ik kan zeggen dat ik er nu sta en dat ik weer straal. Zonder Linda had ik dit niet gekund.

Linda is een top coach en weet wat ze doet. Linda bedankt voor alle leerzame lessen. Je bent een topper! 

Jiska van Winden

Begeleider, Prisma

2. Het plan van aanpak

 In de offerte die ik daarna toestuur staat het plan van aanpak, de opbouw van het coachingstraject, wat we wel gaan doen en wat we niet gaan doen. In het plan van aanpak staat ook het aantal sessies dat ik denk dat nodig is om jouw doelen te bereiken. Iemand met een klein probleem is misschien in 5 sessies al klaar, waar de ander misschien wel 20 sessies nodig heeft. Ik probeer het altijd zo realistisch mogelijk in te schatten, afhankelijk van hoe lang ik denk dat het duurt om van A naar B te gaan.

Dit is een voorbeeld van hoe een coachingstraject opgebouwd is in het plan van aanpak. Natuurlijk is alles maatwerk en is het voor iedere persoon daarom net wat anders.

Inzichtfase – 1 of 2 sessies per week

 • Start met opladen via beweging, voeding, slaap, ademhaling
 • Creëren van een start- en eindpunt
 • Stoppen met piekeren en malen, starten met voelen
 • Inzicht in huidige coping en controle mechanismen
 • Verbinding met het lichaam krijgen via zintuigen en mindfulness
 • Leren loslaten
wandelcoaching
grenzen aangeven

Ontwikkelfase – 1 sessie per week of per 2 weken

 • Van moeten naar willen
 • Patronen doorbreken
 • Hoe sta ik aan het roer van mijn leven
 • Grenzen aanvoelen en naar jezelf luisteren
 • Trauma release, trauma verwerking
 • Vaardigheden/handvaten voor duurzame verandering
 • Inzicht in kwaliteiten en valkuilen, wie ben ik, wat wil ik

Doen-fase (borging) – 1 sessie per 4 weken

 • Integreren van nieuw gedrag
 • Jezelf uitspreken
 • Blijven vertrouwen op gevoel
 • Toegewijde acties
wandelcoaching

3. Startpunt en doelen

Samen gaan we verder in op het hoofddoel van het coachingstraject. Bijvoorbeeld: iemand wil meer energie, meer innerlijke rust, een groter zelfvertrouwen, beter omgaan met stress, leren loslaten, perfectionisme handiger inzetten. Dit soort doelen neem ik beknopt op in het plan van aanpak en dat werken we daarna verder uit. Het kan ook zijn met je bedrijf: de regie in handen nemen rondom jouw bedrijf. Of wat heel vaak voorkomt bij ondernemers: je vrijheid weer terugkrijgen. Het is heel persoonlijk hoe het loopt. Via een oefening stellen we een startpunt vast: waar sta je nu, hoe voelt dat, waar wil je naartoe en hoe voelt dat. Dan gaan we kijken: wat heb je nu het meeste nodig. Zo bepalen we samen een richting en een doel waar we als eerste mee aan de slag gaan.

 

4. Terug naar jouw basis

 

Beter voor jezelf zorgen

Wat het probleem ook is, ik kijk allereerst naar de levensstijl en het energieniveau van mijn coachees. Ik weet uit eigen ervaring, en zie dit ook constant terug bij coachees: wanneer je start om beter voor jezelf te zorgen, gaat je energieniveau omhoog. En de veranderingen die je daarna doorvoert beklijven ook beter. Als we niet samen eerst aan een stevige basis werken, dan val je daarna makkelijker weer terug in oude patronen. Eerst wil ik dat mensen goed voor zichzelf gaan zorgen. Dat helpt om duidelijker je patronen te zien en om vervolgens te werken aan een duurzame gedragsverandering.

Gezonder leven

Om helder te krijgen hoe goed iemand voor zichzelf zorgt, start ik met een leefstijlscan. Ik kan bijvoorbeeld een hartcoherentietest doen om het stressniveau te meten en heb een slimme weegschaal die veel duidelijk maakt over hoe het er fysiek met je voorstaat. We kijken dan samen naar thema´s als bewegen, trainen, voeding, slaap en hormonale balans. Op basis van hoe je ervoor staat, geef ik tips om jouw persoonlijke gezondheidsupgrade te starten. Eerst ga je fysiek met jezelf aan de slag. Bij de één zit het punt van aandacht wat meer op beweging, bij ander vergt gezonder eten aandacht. Ik bepaal altijd waar het zwaartepunt ligt en wat er nodig is ter verbetering. Als mensen iets met meditatie en mindfulness hebben, dan begeleid ik daar mensen ook in.

Barsten van de energie

Welke mensen en relaties krijg jij energie? Wat zijn de energielekken? Door deze inzichten op te doen en daarmee aan de slag te gaan, krijg je behalve fysiek meer mentaal meer energie. En die energie heb je hard nodig om aan de diepere lagen en problemen te werken tijdens het coachingstraject.

 

wandelcoaching

Wandelcoaching in de Loonse en Drunense Duinen vanuit Waalwijk

Neem contact op met me voor een kennismaking

Als ervaren stress- en burn-out coach begeleid ik al vele jaren succesvol veel mensen op het gebied van stress, burn-out, persoonlijke ontwikkeling, trauma of andere vraagstukken. Daarnaast geef ik trainingen zoals werkdruk en stress of energiemanagement.

Neem gerust contact met mij op
- per email linda@lindahoogendoorn.nl
- whatsapp of bel (06) 29 58 10 81

A new way of living met 1-1 coaching
Je burn-out als cadeau

Na een lange periode met paniek aanvallen, stress en chronische burn-out klachten wil je graag hulp wat in een eerste golf van Corona lang op zich moest wachten. Gelukkig kwam ik in contact met Linda, waarin ik in een traject kon starten in de buitenlucht.

Wat waren de sessies fijn en was het heerlijk vertoeven in de buitenlucht en vooral in een prachtig bosgebied. Hier kwam ik al tot rust en waren het fantastische sessies welke mij tot een geheel ander persoon hebben gebracht. We zijn gestart met mijn belangrijkste eigenschappen, getallenlijnen en nog heel veel mooie pragmatische sessies. Linda is een persoon welke erg overtuigend is en een luisterend oor bied. Heb heel veel van haar geleerd en ze geeft je een zelfverzekerd gevoel. Ben zelf een perfectionist waar slechte kanten aan zitten, maar Linda geeft je daarvoor de positieve kanten.

Ze geeft je veel zelfvertrouwen en veel tips om snel uit je burn-out te kunnen komen, voor mij een aanrader met haar samen te werken en om de burn-out als een cadeau te ontvangen

Michael Bool

Projectmanager Logistiek, Raab Karcher

5. De diepere oorzaak van je probleem

Als het energieniveau weer op peil is, de lichamelijke klachten zijn verdwenen en je bent weer bij je gevoel dan gaan we verder. Dan komen we bij de oorzaak van de klachten verder duidelijk krijgen. Dat doe ik door te luisteren en door te vragen. Tijdens een coachingstraject krijg je dus best veel vragen. En misschien ook vragen waar je niet eerder over na hebt gedacht. Vragen waar je echt even over na moet denken, en waarbij je vooral gaat voelen en ervaren. Als iemand bijvoorbeeld slecht slaapt, dan ligt de oorzaak vaak aan aantal lagen dieper. Is er sprake van stress? Een lage eigenwaarde? Een slechte leefstijl? En wat is daar dan weer de oorzaak van? Mijn taak is de befaamde ui afpellen op basis van de informatie die ik krijg. Waarom zorg je niet goed voor jezelf? Wat maakt dat je niet kiest voor de appel maar voor de chocoladereep? Waarom leg je de lat zo hoog voor jezelf? Daar zit vaak een diepere laag onder en die probeer ik boven water te krijgen.

Voorbeelden van dieperliggende oorzaken achter symptomen:

 • Perfectionisme (perfectionisten hebben een groter risico op een burn-out trouwens, lees in mijn blog over burn-out en karakter);
 • Te hoog verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Pleasegedrag;
 • Altijd willen winnen;
 • Hoogsensiviteit, HSP;
 • Trauma;
 • Verkeerde omgeving;
 • Interne factoren;
 • Mindset;
 • Beperkende overtuigingen zoals “ik ben niet goed genoeg”
 • Angsten.

 

In deze gesprekken zoomen we in op de dieperliggende oorzaak van jouw problemen en symptomen. Stel, je hebt last van een vastzittende nek. Dan kun je steeds naar de masseur of fysiotherapeut gaan om je los te laten masseren. Maar als je de onderliggende oorzaak (misschien een te grote verantwoordelijkheid) niet aanpakt, dan blijf je in hetzelfde rad doordraaien. En de onderliggende oorzaak zit vaak op een ander niveau dan waar het zich uit.

Het is mijn taak om te achterhalen in welke laag en in welk aspect (fysiek, emotioneel, zingeving of mentaal bijvoorbeeld) het probleem zit, en alles samen met jou weer terug in balans te brengen.

 

6. Zelfinzicht en oude patronen doorbreken

 

Als je jouw energie weer terug hebt, weer beter voor jezelf zorgt, en de oorzaken zijn duidelijk, dan hebben we elkaar ook beter leren kennen en kunnen we door naar de diepere lagen. Het draait dan om oude patronen doorbreken en nieuw gedrag aanleren. Dit deel is heel persoonlijk, en daarin gaan we samen echt de diepte in. We gaan op een super diepgaande manier trauma en emotionele blokkades opheffen door Optimal EFT, familie opstellingen of nog andere technieken. Ook ben ik ACT master wat bijzonder helpend is. Tevens werken we heel ervaringsgericht, je gaat dus vooral voelen en ervaren, echt doen!

 

In dit stadium leer je onder andere:

 

 • Beperkende, negatieve overtuigingen loslaten;
 • Pijn en trauma’s verwerken;
 • Van moeten naar willen, van denken naar voelen;
 • Wat zijn jouw talenten en kernkwaliteiten;
 • Wat jouw natuurlijke gedrag is, wie je écht bent;
 • Jouw valkuilen en allergieën;
 • Grenzen aangeven;
 • Autonomie: zelf de regie.

 

familie opstelling

Hier doe ik een familie opstelling in de natuur

 

7. Nieuw gedrag leren en integreren

 

Wanneer je oude patronen hebt doorbroken, is het tijd om nieuw gedrag aan te leren. Tijdens het coachingstraject ben ik er voor je om je hierin te begeleiden. Maar het is belangrijk dat je ook na het coachingstraject jouw nieuwe gewoontes en gedrag écht gaat integreren in je leven en deze gaat volhouden. Het begint allemaal bij het bewustzijn, het denken (dat wat jij diep van binnen gelooft), dan gaan we naar het voelen. Zodra jouw gedachten en gevoel op één lijn zijn, dan volgt daaruit ook het handelen, oftewel jouw gedrag. En zodra je start met nieuw gedrag, dan liggen de uitdagingen op de loer. Reacties vanuit jouw omgeving, of terugvallen. Ik help je hierbij verder, onder andere door alle tools en inzichten te herhalen.

 

8. Vrijer en met meer vertrouwen in het leven staan

Jezelf vrij, onafhankelijk en sterk voelen. Superlekker in je vel zitten, vertrouwen op en luisteren naar je lichaam en intuïtie, jezelf en jouw talenten volledig kunnen inzetten. Dat is hoe ik afscheid van mensen wil nemen. Wat het initiële probleem ook is, ik neem het liefst pas afscheid als mensen weer vertrouwen in zichzelf en in het leven hebben. Dan zit mijn taak als coach erop. Ik loop gewoon (vaak ook letterlijk in de bossen van Waalwijk) een periode met iemand mee. Totdat je het weer helemaal zelf kan doen.

Waarin wil jij jezelf ontwikkelen?

 

Heb je burn-out of stressklachten of wil je je persoonlijk ontwikkelen? Zoek je handvatten om persoonlijk en professioneel te groeien? Wil je iets op een andere manier gaan zien?

 

Waarin wil jij qua zingeving, fysiek, emotioneel en mentaal groeien of weer de balans gaan vinden?

 

coachingstraject

 

Wil je een persoonlijk adviesgesprek? Ik vind het leuk om met je in contact te komen!

Als mijn agenda op korte termijn geen ruimte heeft, bericht me gerust. Zeker voor intakes en kennismakingen plan ik ruimte in omdat ik van mening ben dat je met stress- en burn-out klachten snel geholpen wilt worden. Natuurlijk ben je ook welkom ook voor leefstijl- of vitaliteitsvraagstukken. Of voor informatie over trainingen en workshops!

Je kunt meteen inplannen in mijn agenda. Of vul onderstaand contactformulier in, mail me op linda@lindahoogendoorn.nl. WhatsApp op (06) 29 58 10 81. Telefonisch ben ik moeilijk bereikbaar i.v.m. workshops en coachsessies, dus laat een bericht of appje achter.

Spreekt mijn manier van begeleiden je wel aan maar woon je niet in de buurt en wil je begeleiding in de natuur. Neem ook dan contact met me op voor het vinden van een passende match voor jou. Ik help je om de juiste coach of therapeut te vinden binnen mijn netwerk en team én ik begeleid de communicatie richting werkgever of bedrijfsarts als dat nodig is.

 

Een coachingstraject is een groot cadeau aan jezelf waar je de rest van je leven plezier van gaat hebben. Zowel privé als zakelijk gaat jouw kwaliteit van leven er enorm op vooruit. En die van jouw omgeving, want ik merk dat veel mensen de inzichten delen met degenen van wie ze houden. En zo verspreidt het geluksvirus zichzelf als het ware. Dit is het type virus waarvan we in deze tijd wél willen dat die zich verder verspreidt 😉

 

Liefs,
Linda

Vorig jaar liep ik, als leerkracht basisonderwijs, al een tijdje rond met burn-out klachten. Naast vermoeidheid en psychische klachten, kreeg ik steeds vaker ook lichamelijke klachten en stond ik op het punt om thuis te komen zitten. Daarnaast had ik, mede dankzij een aantal ziektegevallen in mijn directe omgeving, last van hypochondrie.
Ik kwam terecht bij Linda Hoogendoorn en kon al snel terecht voor een intake. Tijdens dit gesprek kwam ze heel respectvol over en sprak ze veelal uit eigen ervaring. Na dit intakegesprek mocht ik al snel starten met de eerste sessies. Linda maakte een ‘behandelplan’ en de eerste weken had ik 2 sessies per week, in de natuur!

Linda heeft het talent om je op een respectvolle manier aan het denken te zetten en te prikkelen waar nodig. Ze houdt je een spiegel voor, wat soms erg confronterend is. Maar daarnaast kan ze geweldig luisteren en  geeft ze je talloze handreikingen waar je die week mee verder komt.

Als perfectionist ben ik niet makkelijk te overtuigen, maar al haar tips en handreikingen zijn theoretisch en vaak ook wetenschappelijk onderbouwd. Het is een vakvrouw, met een hart van goud!
Ben je op zoek naar stresscoaching, neem contact op met Linda! Je gaat er geen spijt van krijgen.

Roel van Osta

Leerkracht basisonderwijs

Meer zelfvertrouwen door praktische oefeningen

In deze blog deel ik een aantal praktische oefeningen met je over hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen. Na het lezen van de blog kun je hier meteen mee aan de slag. De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren en heel effectief. Ervaar jij dat je soms een gebrek aan...

Energie-management is het nieuwe tijdmanagement

Energiemanagement is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. "Manage your energy, not your time" is het motto. Als je energie hoog is krijg je namelijk meer gedaan. En als je energie laag is, dan komt er niks uit je handen, hoe goed je je tijd ook probeert...

Een gezonde leefstijl om beter met stress om te kunnen gaan

Een gezonde leefstijl hebben gaat je zéker helpen om beter met stress om te kunnen gaan. Goed en genoeg slapen, gezonde voeding, veel beweging, ontspanning en een goede mindset zijn een belangrijke basis. Helaas hebben veel mensen niet echt een gezonde leefstijl. Dit...

Stevig staan in plaats van meebewegen

Wil jij stevig leren staan, vanuit zelfvertrouwen communiceren en handelen vanuit wat voor jou belangrijk is? Vind je het moeilijk om je ruimte in te nemen en pas je je steeds aan? Cijfer je jezelf net wat te vaak weg? Pas je je aan om de vrede te bewaren? Of ga je...

Trots op jezelf zijn, gewoon, omdat dat mag!

Trots op jezelf zijn wordt makkelijk geassocieerd met arrogant zijn, naast je schoenen lopen of over het paard getild zijn. "Zo, die .. vindt zichzelf nogal wat" hoor ik dan zeggen. Interessant is dat, wanneer iemand meer eigenwaarde ontwikkelt of je steekt met je...

Veerkrachtiger worden, hoe doe je dat?

Veerkrachtiger worden kan je helpen om beter met de moeilijke dingen in het leven om te gaan. Je kunt de klappen van het leven beter opvangen en veert weer terug omhoog. Je herstelt sneller dan iemand die niet zo veerkrachtig is. Veerkrachtiger worden werkt door op...

De reis van hoofd naar hart

Jaren geleden zat ik helemaal vast in mijn hoofd. Ik deed alles vanuit mijn hoofd, vanuit mijn denken. Piekeren, malen, alle mogelijke scenario's doorredeneren, dat was heel normaal voor mij. Ik was mij niet bewust dat er een andere manier is. Mijn hoofd was mijn...

‘Een burn-out is confronterend, maar heeft mij positief veranderd’

Rick van Gils was op een avond in de werkplaats van zijn bedrijf van Gils Haardhout in Helmond aan het werk, toen het ineens zwart voor zijn ogen werd. En toen raakte de energieke vader van 2 jonge kinderen, die zich in tien jaar tijd nog nooit ziek had gemeld, in een...

Door het coachingstraject met Linda kan ik eindelijk weer zeggen: ‘het gaat goed met mij’!

Sharon helpt met haar bedrijf en winkel alle vrouwen met een grote cup maat aan de perfect passende bh of bikini en daarmee zelfvertrouwen. Toen haar bedrijf tijdens de coronacrisis hard werd geraakt, belandde ze zelf in een burn-out. In dit blog vertelt Sharon hoe ze...

Meer rust: de kracht van water en waarom dit jou kan helpen

Je verwacht het misschien niet, maar water kan je helpen om meer rust te ervaren in je leven. We bestaan immers voor 70% uit water. Onder invloed van de maan ontstaat er eb en vloed, de getijden. De maan heeft ook invloed op ons lichaam. Maar er is meer te vertellen...
Hoe kan ik je helpen?

Wil jij de 12 beste tips ontvangen voor een stressvrij en vitaal leven? En vind je het leuk af en toe een nieuwsbrief of nieuwe blog te ontvangen?

Download hier gratis de 12 beste tips voor een stressvrij en vitaal leven!

Je ontvangt naast de tips meteen praktische handvaten hoe je ze toe kunt passen.

 

Je ontvangt de tips in je mailbox. Het is belangrijk dat je via de e-mail nog akkoord geeft. Later kan je je ieder moment uitschrijven.