De laatste jaren is mijn werkgebied behoorlijk uitgebreid. Niet enkel mensen uit omgeving Waalwijk komen naar mij toe voor begeleiding, steeds meer mensen uit heel Brabant weten me te vinden. Coaching in Brabant vanuit de Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide en de Nionplas maakt dat ik goed bereikbaar ben. En uiteraard coach ik ook online, waaronder mensen in het buitenland. Wat de locaties zijn en waarom ik deze juist heb ik uitgekozen, vertel ik je in deze blog. Ook geef ik je een leuke foto-impressie en de voordelen per locatie.

Wandelcoaching in de natuur van Brabant

 

Toen ik net begon met coachen werkte ik vooral binnen organisaties. Door heel Nederland heb ik gecoacht. Op management en directie niveau en ook de mensen van de gemeentewerf, de creatieve sector en ook juristen en advocaten. Mensen van allerlei opleidingsniveaus en met diverse interesses. Het heeft mij veel gebracht en ik heb hier veel van geleerd.

De kracht van coaching in de natuur

Al gauw ontdekte ik de meerwaarde van coachen in de natuur, de natuur werkt namelijk echt helend. Daardoor is de coaching extra effectief en bijzonder. Mensen zakken makkelijk in hun gevoel en het is veel vrijer praten dan in een kamertje tegenover iemand. Ook maak ik regematig leuke dingen mee die je op kantoor nooit zou hebben. Het is soms best een belevenis!

stress coach

Ingesloten door Schotse Hooglanders bij De Moer

 

Zo had ik laatst een aantal sessies in natuurgebied Huis ter Heide bij de Moer. Dat is een prachtig gebied tussen Tilburg, Waalwijk en Breda. Het ligt tussen Dongen, de Reeshof en De Moer in. De Schotse Hooglanders lopen daar vrij rond. We starten vanuit de natuurbegraafplaats omdat je daar goed kunt parkeren.

De vlonderbrug

Vanuit daar lopen we een stevige ronde van een uur door het gebied daarachter waar deze prachtige runderen vrij kunnen grazen. Het was een warme dag en meestal zoeken ze dan de verkoeling op. We liepen langs de vlonderbrug bij het water en daar lagen ze. Zeker een stuk of 10 blokkeerden het pad. Je moet ongeveer 25 meter afstand houden, zeker als ze jongen hebben.

Schotse Hooglander Tilburg

Dwars door de bosjes

Dan maar dwars door de bosjes in de hoop dat we de route weer konden vervolgen. Maar helaas, ze lagen echt overal, tussen de koningsvarens, in de struiken. In de verte zagen we ook nog een hert. We konden niet terug om de normale route te volgen. Daarom zijn we teruggelopen. Alleen was er nog een kudde en die liepen nu over het pad waar we over terug moesten.

Ongelooflijk, we waren dus ingesloten door de Schotse Hooglanders.

Dan maar weer door de bosjes, ons een weg banend richting de uitgang. Deze keer lukte het. Om nog op tijd te zijn voor mijn volgende sessie heb ik meteen het joggen geïntroduceerd. Op die manier maakten we ook wat meer snelheid zodat ik niet al te lang uit zou lopen, en ik meteen de uitleg voor het joggen kon geven.

Avontuurlijke sessie

Zo, dit was wel een avontuurlijke sessie zei mijn coachee. Hij vond het bijzonder en leuk, maar ook een beetje spannend. Natuurlijk konden we een mooie metafoor maken naar zijn leven op dit moment :).

wandelcoaching Brabant

 

 

Coaching in Brabant, drie locaties.
Nummer een: Plantloon, Waalwijk

De locatie waar ik het meeste te vinden ben is toch wel op Plantloon in Waalwijk. We starten dan vanuit de parkeerplaats van de Galgenwiel. Vanuit daar start er een mooie route door de Loonse en Drunense Duinen. Dit stuk van de Loonse en Drunense Duinen is wat minder bekend dan bijvoorbeeld bij De Roestelberg of De Rustende Jager. Het is er een stuk rustiger maar zeker even mooi!

Historisch gebied Plantloon

Parkachtig is het, grote delen zijn ooit aangelegd met mooie Douglas eiken maar ook de Nederlandse zomer eik staat er veel. Ik wandel vaak langs de oude boerderij Hoeve Plantloon. Er zijn parkachtige lanen, kleine bospaadjes en ook weilanden met Jersey koeien. Hele leuke koetjes die tijdens een bepaalde oefening die ik doe bij het hek vaak wel even komen kijken en zich laten aaien.

Recreatiegebied

Naast dat is er het Hoefsven, een mooie zwemlocatie met strand. Daarnaast is er een mooie speeltuin het Lido en een hertenkamp met naast herten ook alpaca’s, geiten, schapen en kippen. Er zijn een aantal grote meren, de roeivijver en de surfvijver. Al met al leent het gebied zich met zijn diversiteit heel goed voor coaching.

Welke dieren zijn er?

De laatste jaren heb ik er een sport van gemaakt de verschillende dieren bij Plantloon, de Galgenwiel te ontdekken. Ik heb ze helaas nog niet allemaal op foto, maar dit kun je met wat geluk soms zien tijdens de sessies:

Dieren Plantloon

 • Reeën
 • Bonte Specht (grote en kleine)
 • Vos
 • Bosuil
 • Drie geelwang schildpadden (in het water bij de Galgenwiel)
 • Eekhoorns
 • Jersey Koeien
 • Ijsvogel
 • Konijn
 • Muis
 • Hermelijn
 • Buizerd
 • Havik
 • Boomvalk
 • Sperwer
 • Torenvalk
 • Aalscholver
 • Reiger
 • Ganzen en eenden
 • En nog vele vogels

Impressie Plantloon

Hieronder een aantal foto’s van Plantloon in Waalwijk. Dit is dus een van de drie coachlocaties (Waalwijk, De Moer, Raamsdonkveer)

Eekhoorn coaching natuurwandelcoach Waalwijk

Reiger Plantloon

Coaching in Brabant, drie locaties.
Nummer twee: Rondje Nionplas Raamsdonksveer

 

Zeer goed bereikbaar voor alles tussen Gorinchem en Breda. De laatste tijd is mijn werkgebied steeds meer verplaatst vanuit Tilburg-Breda naar Breda-Gorinchem. Daarom heb ik gezocht naar een goed bereikbare locatie daar tussenin. Dat is de Nionplas in Raamsdonksveer geworden. Het is een echte vis- en duikersplaats. Direct langs de snelweg gelegen verwacht je dit plekje niet.  Maar het is een prachtig stukje natuur.

Strandjes bij de Nionplas

De grote ronde rond de Nionplas, die tot 19 meter diep is en erg helder – daarom word er zoveel gedoken – is aan de ene kant verhard en heeft aan de andere kant een zandpad. Overal zijn er kleine, verscholen strandjes waar mensen in hun ligstoel zitten te vissen of relaxen. In de weekenden is het er erg druk, maar doordeweeks is het heel rustig. Er zijn voldoende bankjes en rustige plekjes om hier mooie coachsessies te doen.

Impressie van de Nionplas

wandelcoaching Raamsdonksveer NionplasNionplas RaamsdonksveerCoaching Nionplas Raamsdonksveer

Rondje Nionplas Raamsdonksveer Brabant

Coaching in Brabant, drie locaties.
Nummer drie: Huis ter Heide in De Moer

 

Een prachtige locatie is het. Vanuit de natuurbegraafplaats starten we, vanwege de goede parkeergelenheid. Dan lopen we via bospaden langs een laan met Acacia bomen en weilanden met koeien. Soms laten de bomen zoveel pluis los dat het helemaal wit is. Dan lopen we door langs bloemenvelden en heidvelden naar het gebied met de Schotse Hooglanders. Soms zijn er wel meer dan vijftig. Er is een houten vlonderbrug, een uitkijktoren en voldoende bankjes.

Impressie Huis ter Heide natuurgebied

Hieronder een aantal foto’s van deze locatie, die uitstekend gelegen is tussen Tilburg en Breda, Dongen en Loon op Zand. Het is een van de drie locaties: Waalwijk, De Moer en Raamsdonksveer.

Uitkijktoren coachtoolHuis ter Heide De Moer

Zie je ze op de achtergrond, de Schotse Hooglanders?

 

Coaching in Brabant, waar kun je bij mij voor terecht?

 

Als coach ben ik breed inzetbaar. Je kunt voor de volgende dingen bij mij terecht:

 

  Afhankelijk van je behoefte zijn er diverse coach- en therapievormen die ik inzet:

  • Integrale wandelcoaching en/of rustig joggen
  • EFT (emotional freedom techniques)
  • Individuele familie opstellingen (in de natuur)
  • Ademhaling, meditatie, mindfulness
  • Online programma A new way of living
  • En meer….

   

  Ik vind het leuk om met je in contact te komen!

  Als mijn agenda op korte termijn geen ruimte heeft, bericht me gerust. Zeker voor intakes en kennismakingen plan ik ruimte in omdat ik van mening ben dat je met stress- en burn-out klachten snel geholpen wilt worden. Natuurlijk ben je ook welkom ook voor leefstijl- of vitaliteitsvraagstukken. Of voor informatie over trainingen en workshops!

  Contactmogelijkheden

  Je kunt meteen inplannen in mijn agenda.Of mail me op linda@lindahoogendoorn.nl. WhatsApp op (06) 29 58 10 81. Telefonisch ben ik moeilijk bereikbaar ivm workshops en coachsessies, dus laat een bericht of appje achter. Ik werk vanuit Plantloon bij restaurant de Galgenwiel in Waalwijk, of online.

  Spreekt mijn manier van begeleiden je wel aan maar woon je niet in de buurt en wil je begeleiding in de natuur. Neem ook dan contact met me op voor het vinden van een passende match voor jou. Ik help je om de juiste coach of therapeut te vinden binnen mijn netwerk en team én ik begeleid de communicatie richting werkgever of bedrijfsarts als dat nodig is.

  Vorig jaar liep ik, als leerkracht basisonderwijs, al een tijdje rond met burn-out klachten. Naast vermoeidheid en psychische klachten, kreeg ik steeds vaker ook lichamelijke klachten en stond ik op het punt om thuis te komen zitten. Daarnaast had ik, mede dankzij een aantal ziektegevallen in mijn directe omgeving, last van hypochondrie.
  Ik kwam terecht bij Linda Hoogendoorn en kon al snel terecht voor een intake. Tijdens dit gesprek kwam ze heel respectvol over en sprak ze veelal uit eigen ervaring. Na dit intakegesprek mocht ik al snel starten met de eerste sessies. Linda maakte een ‘behandelplan’ en de eerste weken had ik 2 sessies per week, in de natuur!

  Linda heeft het talent om je op een respectvolle manier aan het denken te zetten en te prikkelen waar nodig. Ze houdt je een spiegel voor, wat soms erg confronterend is. Maar daarnaast kan ze geweldig luisteren en  geeft ze je talloze handreikingen waar je die week mee verder komt.

  Als perfectionist ben ik niet makkelijk te overtuigen, maar al haar tips en handreikingen zijn theoretisch en vaak ook wetenschappelijk onderbouwd. Het is een vakvrouw, met een hart van goud!
  Ben je op zoek naar stresscoaching, neem contact op met Linda! Je gaat er geen spijt van krijgen.

  Roel van Osta

  Leerkracht basisonderwijs

  Nog meer lezen?

  • Stress en een burn-out is mij niet vreemd. De start van ons leven in Waalwijk was behoorlijk heftig, toen ik na de verhuizing een burn-out kreeg. Hier lees je mijn verhaal.
  • Behoor jij tot de risicogroep voor een burn-out? In dit artikel lees je welke eigenschappen bijdragen aan succes én een risico vormen voor een burn-out.
  • Heb jij last van burn-out symptomen? Ik heb de burn-out symptomen zoals slecht slapen, constant malen en andere voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

  Plaatsen waar mensen vandaan komen voor coaching in Brabant zijn: Tilburg, Drunen, Dongen, De Moer, Helvoirt, Udenhout, Wijk en Aalburg, Gorinchem, Best, ;s Gravenmoer, Kaatsheuvel, Andel, Elst, Elshout, Rotterdam, Veen, Almkerk, Dussen, Eethen, Haaren, Breda, Teteringen, Bavel, Terheijden, Reeshof, Oosterhout, Vlijmen, Nieuwkuijk, Oisterwijk, Vught, Berkel-Enschot, Goirle, Hilvarenbeek, Geertuidenberg, Raamsdonk, Raamsdonksveer, Waspik, St. Michielsgestel, Werkendam, en nog veel meer.

   

   

  Hoe kan ik je helpen?

  Wil jij de 12 beste tips ontvangen voor een stressvrij en vitaal leven? En vind je het leuk af en toe een nieuwsbrief of nieuwe blog te ontvangen?

  Download hier gratis de 12 beste tips voor een stressvrij en vitaal leven!

  Je ontvangt naast de tips meteen praktische handvaten hoe je ze toe kunt passen.

   

  Je ontvangt de tips in je mailbox. Het is belangrijk dat je via de e-mail nog akkoord geeft. Later kan je je ieder moment uitschrijven.