Wanneer iemand bij mij aanklopt, dan wil ik diegene natuurlijk graag meteen verder helpen. Dat lukte de afgelopen tijd niet meer, mijn agenda was constant volgeboekt. Om de grote vraag aan te kunnen is vitaliteit- en stresscoach Mariëlle (47) uit Vlijmen onlangs bij ons gestart. Ze gaat hetzelfde doen als ik, mensen wandelend in de natuur begeleiden naar een gelukkig en gezond leven. In dit blog lees je wie zij is en waarvoor je bij haar terecht kunt.

 

Mariëlle begeleid al sinds 2015 al mensen naar een gezonder en gelukkiger leven. Je lekker voelen in je lichaam, geeft zelfvertrouwen. Gezonde voeding en fit zijn helpt daar natuurlijk bij. Toch draait het volgens  gezondheidscoach Mariëlle niet alleen om leefstijl en voeding. Het is een mooi hulpmiddel, maar hoe komt het nu dat iemand bijvoorbeeld slecht eet? Vaak zit daar veel meer onder. Om ook daar aandacht voor te geven is ze behalve gezondheidscoach nu ook vitaliteit- en stresscoach in de natuur. Met een aanpak die nog diepgaander en integraler is. Mariëlle werkt met de coachingsmethode zoals Linda die doet. Dit doet ze vanuit de Loonse en Drunense Duinen, startlocatie is de Drie Linden.

 

Diepe dalen, wijze lessen 

 

Mariëlle heeft in haar leven veel meegemaakt. Mantelzorg, verlies van relatie, hevige stress… Ze is door diepe dalen gegaan. Vooral tijdens de scheiding stond ze minder goed in het leven. Voor zichzelf zorgen vond ze lastig, net als een vitale leefstijl erop nahouden. Maar ze moest er wel iets mee. Mariëlle: ‘Toen ben ik mijzelf gaan verdiepen in de vraag hoe ik mij gezonder en gelukkiger kon voelen. Deze kennis heeft een ander mens van mij gemaakt. Het heeft mij doen beseffen dat het zo ontzettend belangrijk is om met je vitaliteit aan de slag te gaan! Achteraf gezien is mijn diepe dal een kans voor mij geweest. Om te groeien, om te leren en om dankbaar te zijn voor wat er wel is.’

 

Stress en onzekerheid: de grootste boosdoeners

 

Ondertussen heeft Mariëlle meer dan 80 mensen begeleid naar een gezondere leefstijl. Het valt haar op dat stress ontzettend veel voorkomt, en dan met name veroorzaakt door onzekerheid, werkdruk, pleasegedrag en leuk gevonden willen worden. 

 

Mariëlle: ‘Een burn-out krijg je niet zomaar, vaak speelt er behalve veel stress ook op psychisch en lichamelijk gebied meer dan dat je zelf bewust van bent. Er zit altijd iets achter niet lekker in je vel zitten. Vaak zit er iets niet goed en dat uit zich dan op de werkvloer of in relaties. Wat het probleem precies is, dat kun je zelf vaak lastig achterhalen. Daar ga ik tijdens de coachingssessies mee aan de slag. Ik ben er erg goed in om dat binnen korte tijd te achterhalen.’

 

De ruimte krijgen die je nodig hebt

 

Mariëlle weet uit eigen ervaring hoe kwetsbaar je bent als je overspannen bent of een burn-out hebt. Hoe spannend het op dat moment ook is om je verhaal te vertellen aan een coach, iemand die je nog helemaal niet kent. 

Als jij het ook spannend vindt om een kennismaking of eerste sessie te boeken, is Mariëlle’s advies: ‘Je hoeft niet per se alles in één keer te vertellen. Ik kan me goed voorstellen dat er van alles door je heen gaat en dat het niet makkelijk is om te starten met praten. Alleen als je eraan toe bent dan wil ik vragen aan je stellen. Jij bepaalt het tempo, je krijgt tijdens onze coachingssessies de ruimte die je nodig hebt.’

Een belangrijke eerste vraag die Mariëlle altijd stelt is: ‘Waar wil je staan aan het einde van de wandelcoaching?’ Op die manier kunnen jullie samen het pad daar naartoe bepalen. 

Op de vraag wat Mariëlle typeert als coach zegt ze:

‘Ik ben een heel positief persoon, ik heb het vermogen om mensen blij te maken. Vaak voel ik situaties haarscherp aan vanwege mijn goed ontwikkelde inlevingsvermogen. Ook kan ik makkelijk relativeren, dat schept lucht in moeilijke situaties. Op natuurlijke wijze ben ik hierdoor voor veel mensen een vertrouwenspersoon. Vaak zeggen mensen: jij luistert écht naar me, met oprechte interesse. Dat klopt. Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar wat anderen beweegt.’

 

veer

 

Zullen we kennismaken?

 

Overweeg jij coaching en spreekt het verhaal van Mariëlle jou aan? Boek dan nu een gratis en vrijblijvende kennismakingssessie met Mariëlle in stuur haar een e-mail via Marielle@lindahoogendoorn.nl.  

coach marielle
wandelcoaching
Vitaliteit- en stresscoaching in de natuur van de Loonse en Drunense Duinen. Startlocatie vanuit De Drie Linden.
coach Marielle

1 + 13 =

Als je vragen hebt, een afspraak wilt maken, of mij wilt spreken, neem dan gerust contact op.

Doe dat via mijn e-mail marielle@lindahoogendoorn.nl

Of stel je vragen door het contactformulier in te vullen.

Leefstijl Selfcare Vitaliteit Waalwijk

Wil jij de 12 beste tips ontvangen voor een stress-vrij en vitaal leven?

Download hier gratis de 12 beste tips voor een stress-vrij en vitaal leven!

Je ontvangt naast de tips meteen praktische handvaten hoe je ze toe kunt passen.

 

Je ontvangt de tips in je mailbox. Het is belangrijk dat je via de e-mail nog akkoord geeft. Later kan je je ieder moment uitschrijven.