Eigenlijk zouden we allemaal eens een keer in ons leven op ´stressles´ moeten. Stress hoort erbij, en is in principe gezond. Toch kun je er last van krijgen als je te lang met zware stress leeft. Er zijn veel goede manieren om om te gaan met stress, alleen weet niet iedereen hoe. Om meer mensen hierbij te helpen, heb ik een online academie genaamd A new way of living. Dit is het meest complete en inspirerende trainingsprogramma tegen onrust, stress en burn-out. Het programma bevat de beste tools en handvatten uit jarenlange coachingssessies met personen die stress- en burn-out klachten ervaren.  Wil jij zowel fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en qua zingeving aan het roer staan van jouw leven? Start dan het online programma! Als je wilt plannen we daar ook een aantal 1-op-1 coachingssessies bij.

Online stress-les

 

Tijdens het programma leer ik jou, aan de hand van video´s, tekst, werkboeken en visualisaties om te ervaren hoe stress jouw leven momenteel bepaalt.

In module 1 gaat het bijvoorbeeld over stress:

 • Je krijgt uitleg over wat stress doet met je brein en lichaam. Zodat je begrijpt waar je klachten vandaan komen. En zodat je weet hoe je er mee om kunt gaan;
 • Stress en een burn-out accepteren is een belangrijk onderdeel van het helingsproces. Je gaat tijdens deze training helder krijgen waar je nu staat en waar je naartoe wilt.  Startend met lichamelijk herstel, zodat je weer meer energie hebt om aan de slag te gaan met de diepere lagen zoals jouw emoties en overtuigingen.

Onderdeel van elke module is een werkboek en een video. In het geval van stress heb ik een visualisatie wandeling opgenomen, waarbij je op het moment dat het jou uitkomt, op de plek waar jij wilt via een audio een visualisatie kunt maken en de oefeningen kunt doen.

academie

Afbeelding van een video uit de module ´Stress´, opgenomen in het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen.

Trainen en bewegen: zet de eerste stap naar meer rust

 

Omdat je je van beweging al snel lichamelijk beter voelt, bevat het online programma onder andere veel informatie over sporten en bewegen. Tijdens mijn coachingssessies heb ik gezien dat meer trainen en bewegen meteen een rustgevend effect heeft. Dus als je stress voelt, zet dan vandaag de eerste stap. Ga wandelen. Het liefst in de natuur.

Bewegen en trainen is niet hetzelfde. Hoe dat precies zit dat leg ik uit in de trainingsmodule over trainen en bewegen. Het is een interactieve module, met vragenlijsten, video´s en tips waarbij ik je uitdaag om te kijken welk type training of beweging bij jou past en hoe je dit in jouw ritme kunt inpassen. Op die manier houd je de positieve verandering in je leven langer vol (lees ook dit blog over jouw nieuwe gedrag en gewoontes volhouden). Bovendien kunnen we, als je je fysiek weer beter voelt, makkelijker doordringen tot de diepere lagen. En maak je jezelf als het ware klaar voor het diepere werk op mentaal, emotioneel en wellicht ook spiritueel niveau (qua zingeving). Want daar zit vaak de échte reden dat je terecht bent gekomen in een burn-out. Een coach helpt je om de patronen te zien én te doorbreken. Een probleem uit zich oppervlakkig, maar het werkelijke probleem (de wortel) zit vaak een of twee lagen dieper dan waar het zich uit/manifesteert.

meer energie

 

Van wat en wie krijg jij meer energie?

 

In dit blog vertelde ik jou al hoe je meer energie kunt krijgen. In het online trainingsprogramma zoomen we daar nog verder op in. Dit gaan we onder andere doen door te kijken naar jouw persoonlijke cirkel. Wie ben jij, wat zijn jouw mooiste eigenschappen en hoe kun je ervoor zorgen dat je jouw energie bewaakt? Dat ga je leren tijdens één van de eerste modules.

Ervoor zorgen dat de energie niet uit jou lekt, en anderzijds dat je het wellicht teveel aan energie goed kanaliseert, heeft alles te maken met weten wie jij bent. Waar jij energie van krijgt. Wat jouw grenzen zijn. Van wie jij energie krijgt. Via de vragenlijsten, video en kennis die ik deel ga je dit ontdekken. Soms levert een kleine verandering in jouw leven al een enorme boost energie op. Vervolgens ga je leren hoe je jouw energie voortaan beter kunt managen. Heb je te veel energie, en lukt het je niet goed om deze te focussen? Dan helpt de module over energie met het maken van keuzes. Voor wie te weinig energie heeft, gaat leren hoe je binnen korte tijd meer energie kunt krijgen en deze kunt behouden gedurende de dag. Zodat je je nóg vitaler en krachtiger voelt.

 

meer energie

Voor jezelf leren zorgen, en nu écht!

 

Ziet jouw week er momenteel zo uit?

meer energie

Of is het een kwestie van haasten, maar doorgaan, en veel op daadkracht doen?

Mijn week ziet eruit zoals op de foto´s. Écht. Natuurlijk is mijn week goed gevuld met wandelcoachingssessies en andere activiteiten die ik doe als coach. Maar daarnaast neem ik ook ruim de tijd om te tuinieren, om leuke dingen te doen samen met mijn man en kinderen. Elke dag mediteer ik, en steek ik energie in het maken van gezond eten. Voor mijzelf zorgen is prioriteit nummer één.

Vóór mijn burn-out nam ik nooit de tijd om voor mijzelf te zorgen. Eerst moest mijn werk af, mijn kinderen aangekleed en moest ik nog een vriendin bellen die niet zo lekker in haar vel zat.

Pas na mijn burn-out heb ik geleerd om éérst voor mijzelf te zorgen. Is dat egoïstisch? Zou je denken. Maar uit ervaring weet ik dat je als je eerst goed voor jezelf zorgt, je er pas dan écht voor anderen kunt zijn. Dat wanneer je rust pakt en momentjes voor jezelf, dat je daarna veel creatiever en effectiever bent op je werk. Het is een gedachtefout om te denken: ik ga nog even door, ik maak dit nog even af. Want het is nooit af, plus je doet er twee keer zo lang over als je niet eerst even ontspant.

Tijdens de training over voor jezelf zorgen leer je:

 • Stoppen met piekeren en starten met voelen;
 • Je zintuigen gebruiken om meer in verbinding met je lichaam te komen;
 • Tot diepe rust en ontspanning komen.

 

Linda heeft het talent om je op een respectvolle en prikkelende manier aan het denken te zetten. Ze kan ontzettend goed luisteren en houdt je, zonder oordelen, een krachtige spiegel voor. Zelf als zo’n spiegel soms tijdens een sessie erg confronterend kan voelen zal ze de sessie toch altijd met een goed gevoel afsluiten. Ze is behoedzaam en doortastend en daagt je uit de krochten van je ‘zijn’ op een luchtige maar effectieve manier te verkennen. Waar nodig biedt ze je de handvatten om bestaande patronen te doorbreken en nieuwe patronen te omarmen.

Dyonne de Mari

Digital Transformer

Overtuigingen en mindset

 

Als coach met een eigen praktijk ben ik ook ondernemer. Het is ondernemers eigen om nooit te stoppen. Om te denken: ik moet deze kans grijpen, anders loop ik omzet mis. Of: ik heb eigenlijk geen tijd voor meer klanten, maar wil diegene toch verder helpen. Verleidelijk om dan jezelf voorbij te lopen. Wat ik heb gemerkt is dat wanneer je vaker ´ja´ zegt tegen jezelf, en ´nee´ tegen anderen, dat je meer succes hebt. Dat het werk dát je doet, gaat toenemen in kwaliteit. Waardoor je van meer waarde bent voor mensen. En je je dus over jouw financiën geen zorgen meer hoeft te maken. Het gaat om het maken van keuzes. En jezelf, en voor jezelf zorgen op nummer één zetten, is één van zo´n belangrijke keuze.

In de module over mindset gaan we de diepte in. Over wat je diep van binnen gelooft over je zelf, de kritische stem die in je hoofd rondspookt, of je van jezelf vindt of je goed genoeg  bent of niet, of je het waard bent. Dit is een belangrijke module waarin je steeds meer dingen over jezelf gaat tegenkomen. Behalve de video en het werkboek is mijn advies om bij deze module een sessie in te boeken. Als coach zie ik scherp welke blokkerende overtuigingen jij hebt, iets wat soms lastiger te herkennen is bij jezelf.

stress en burnout

Online programma: zo werkt het

 

Wie het programma koopt heeft voor één jaar lang toegang tot de kennis die ik deel in de online academie. Online, in je eigen ruimte op je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt. Informatie over voeding en beweging is vaak erg technisch en gedetailleerd, en via de online academie kun je dit stap voor stap gaan toepassen. Tijdens mijn coachingssessies verzorg ik ook meditaties en visualisaties. Wat fijn is aan de online academie is dat je deze thuis, in je eigen bubbel en concentratie, zelf kunt opstarten. Omdat iedereen op een andere manier leert, heb ik de academie zo afwisselend mogelijk gemaakt. Via werkboeken, video´s, doe-oefeningen, meditaties, audio´s, schrijfoefeningen, reflectievragen en praktische opdrachten kun je op je eigen tempo werken aan een nieuwe manier van leven. Een leven waarin jij meer rust en zingeving ervaart.

A new way of living is hulpmiddel om op een andere manier te gaan leven. Een manier waarbij je meer innerlijke rust, vrijheid, vitaliteit en liefde zult ervaren. Het is samengesteld uit honderden coachtrajecten waar ik de beste tips & tricks uit heb verzameld. Naast onderdelen zoals een gezonde leefstijl, zal het ook gaan over je verantwoordelijkheid nemen, jezelf leren kennen, je kwaliteiten meer inzetten en nog veel meer. Daar waar andere programma’s zich richten op bijvoorbeeld enkel het mentale (denk aan een coach of psycholoog die bijv. cognitieve gedragstherapie gebruikt), richt dit programma zich juist op de samenhang tussen de verschillende onderdelen.

 

Wil jij:

 • Leren wij jij bent, wat je echt wilt en wat jouw valkuilen zijn;
 • Een leven waarin je dichter bij jezelf blijft;
 • Vanuit je hart gaan leven in plaats van uit je hoofd;
 • Beter voor jezelf gaan zorgen;
 • Authentieker zijn, meer leven in verbinding met jezelf en de ander;
 • Een verandering in jouw leven;
 • De beste versie van jezelf worden en een groei doormaken?

 

Aan de slag

Zoveel mensen zitten vast. In hun werk, of thuis. Leven zonder te weten wie ze écht zijn en wat ze nu écht willen. Extra kennis en inzicht hierover helpt je om dit helder te krijgen. Bekijk hier meer informatie over het programma. Heb je het programma al besteld? Klik dan rechtsboven op de knop om direct in te loggen en verder te gaan waar je was gebleven. Mijn advies is om vanaf module 4 1-op-1 coachingssessies met mij in te boeken.
Heb je nog een vraag over de modules van de online academie, of een andere vraag? Neem dan gerust contact met mij op.

Wil je graag een persoonlijk adviesgesprek? Ik vind het leuk om met je in contact te komen!

Als mijn agenda op korte termijn geen ruimte heeft, bericht me gerust. Zeker voor intakes en kennismakingen plan ik ruimte in omdat ik van mening ben dat je met stress- en burn-out klachten snel geholpen wilt worden. Natuurlijk ben je ook welkom ook voor leefstijl- of vitaliteitsvraagstukken. Of voor informatie over trainingen en workshops!

Je kunt meteen inplannen in mijn agenda.Of mail me op linda@lindahoogendoorn.nl. WhatsApp op (06) 29 58 10 81. Telefonisch ben ik moeilijk bereikbaar ivm workshops en coachsessies, dus laat een bericht of appje achter. Ik werk vanuit Plantloon bij restaurant de Galgenwiel in Waalwijk, of online.

Spreekt mijn manier van begeleiden je wel aan maar woon je niet in de buurt en wil je begeleiding in de natuur. Neem ook dan contact met me op voor het vinden van een passende match voor jou. Ik help je om de juiste coach of therapeut te vinden binnen mijn netwerk en team én ik begeleid de communicatie richting werkgever of bedrijfsarts als dat nodig is.

 

Hoe kan ik je helpen?

Wil jij de 12 beste tips ontvangen voor een stressvrij en vitaal leven? En vind je het leuk af en toe een nieuwsbrief of nieuwe blog te ontvangen?

Download hier gratis de 12 beste tips voor een stressvrij en vitaal leven!

Je ontvangt naast de tips meteen praktische handvaten hoe je ze toe kunt passen.

 

Je ontvangt de tips in je mailbox. Het is belangrijk dat je via de e-mail nog akkoord geeft. Later kan je je ieder moment uitschrijven.